Την Τρίτη η δίκη των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας διοργανώνεται αύριο το πρωί στις 9, όπου έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η υπόθεση των φοιτητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας, οι οποίοι στο πλαίσιο κινητοποίησης τους είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της διοίκησης του ΤΕΙ στην Πάτρα. Με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους σπουδαστές και καλεί στη συγκέντρωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 10/2 στις 9.00 π.μ. εκδικάζεται η δίωξη εναντίον αγωνιστών φοιτητών του πρώην φοιτητικού συλλόγου του ΤΕΙ Αμαλιάδας από το γνωστό αντιδραστικό «μόνιμο» πρόεδρου του ΤΕΙ Πατρών και τώρα Δυτικής Ελλάδας, Σωκράτη Καπλάνη. Οι φοιτητές διώκονται μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας για την κινητοποίηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί το 2011 οι οποίοι διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημά τους για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, μόνιμο προσωπικό και καλύτερες κτιριακές υποδομές.


Με πρόφαση την κατάληψη της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΙ και της παρέμβασης των φοιτητών ο κύριος Καπλάνης εκδικητικά θέλει να αρχίσει να τιμωρεί όσους το τελευταίο διάστημα αγωνίστηκαν για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στην υποβάθμιση των τμημάτων του ΤΕΙ και υπέρ της δημόσιας μόρφωσης γενικά.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δικογραφία είναι ο μοναδικός ο οποίος με την κατάθεσή του στρέφεται με χαφιεδίστικο τρόπο εναντίον συγκεκριμένων φοιτητών οι οποίοι μέσα από την κινητοποίησή τους υλοποιούσαν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου.

Καμιά ανοχή στη τρομοκρατία μέσω της ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού και των αγώνων της νεολαίας.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ και όλους τους φοιτητές να στηρίξουν τους συναδέλφους που διώκονται δείχνοντας την αλληλεγγύη τους.

Όλοι και όλες την Τρίτη 10/2 στις 9:30 π.μ έξω από τα δικαστήρια!»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr