Πλήθος προβλημάτων αντιμετωπίζει το γεωπονικό τμήμα που μεταφέρθηκε από το Μεσολόγγι στην Αμαλιάδα

Η λειτουργία του είναι μόνο στα χαρτιά, αφού δεν υπάρχουν εργαστήρια και πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών

Πολλοί εγκατέλειψαν τις σπουδές τους

Ολοκληρωτική είναι η απαξίωση της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, που μεταφέρθηκε στην Αμαλιάδα μετά από τις πολιτικές πιέσεις που δέχθηκε το σχέδιο «Αθηνά», για την «ενίσχυση» του νομού Ηλείας.


Το γεωπονικό τμήμα, το οποίο όσο βρισκόταν στο Μεσολόγγι, είχε μια μεγάλη δραστηριότητα και σπουδαίο ερευνητικό έργο, με εξαιρετικές αξιολογήσεις. Με την μετακίνησή του στην Αμαλιάδα υποβαθμίστηκε και σήμερα λειτουργεί μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αφού δεν υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών. Επίσης δεν υπάρχουν εργαστήρια, παρόλο που ο δήμος Ήλιδας είχε βιαστεί να μεταφερθούν στην Αμαλιάδα για να γίνει άμεσα η εγκατάσταση. Αυτή τη στιγμή όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι σπουδαστές για την έρευνά τους βρίσκονται σε ένα μικρό χώρο, όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ, αποσπάστηκε από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι, μια τεχνολόγος γεωπόνος για την προετοιμασία των πειραματικών καλλιεργειών και την βοήθεια του τμήματος στα ανειλημμένα προγράμματα. Δηλαδή η εν λόγω εκπαιδευτικός θα προετοιμάζει τις πειραματικές καλλιέργειες σε μικρά γλαστράκια στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων που υπάρχουν ακόμα στο Μεσολόγγι και στη συνέχεια αυτά θα μεταφέρονται στην Αμαλιάδα για την εκπαίδευση των σπουδαστών! Πρόκειται δηλαδή για...

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr