Δεν θα χαθεί τελικά το β’ εξάμηνο των σπουδαστών του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στο ΤΕΙ του Πύργου καθώς μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σωκράτης Καπλάνης, αναθεώρησε τη στάση του και ενέκρινε τις αναθέσεις διδασκαλίας σε έκτακτο προσωπικό. Παρόλα αυτά, οι σπουδαστές του Πύργου, δεν εφησύχασαν. 

Μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της οποίας έγινε και σχετική ενημέρωση από τον προϊστάμενο του τμήματος τους, αποφάσισαν ομόφωνα να μεταβούν στην Πάτρα και να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σ. Καπλάνη, σε μια προσπάθεια να λάβουν διαβεβαιώσεις ότι κανένα αντίστοιχο πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί και στα επόμενα εξάμηνα του τμήματος τους, που ως γνωστόν βρίσκεται σε καθεστώς μεταβατικότητας. Ότι δηλαδή, οι καθηγητές τους θα προσλαμβάνονται κανονικά, οι ίδιοι θα διδάσκονται τα μαθήματα θεωρίας και εργαστηρίων και οι εξεταστικές θα διεξάγονται χωρίς πρόβλημα.

Χωρίς χρονοτριβές, μίσθωσαν λεωφορεία και περισσότεροι από 100 σπουδαστές, μετέβησαν στο ΤΕΙ Πατρών όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον πρόεδρο, η οποία και διήρκησε περισσότερο από μια ώρα.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν εκρηκτικό και δεν έλειψαν, οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ σπουδαστών και προέδρου καθώς όπως επισήμαναν οι φοιτητές ο κ. Καπλάνης, ήταν εριστικός μαζί τους σε πολλά σημεία της συζήτησης ενώ προσπαθούσε να τους πείσει ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει το τμήμα τους και όλα είναι υπό… έλεγχο!

Μετά από έντονες πιέσεις, οι σπουδαστές κατάφεραν να πάρουν γραπτή διαβεβαίωση από τον Σωκράτη Καπλάνη, ότι το τμήμα τους, θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, μέχρι τον… Ιούλιο τουλάχιστον, που θα είναι στην προεδρία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος!

«Δεν παζαρεύουμε τις σπουδές μας»

«Το ζήτημα είναι ότι από δω και μπρος στο καθεστώς που είμαστε τώρα, με το τμήμα να κλείνει το 2018 θα αντιμετωπίζουμε κάθε εξάμηνο το ίδιο πρόβλημα. Δεν θα υπογράφονται συμβάσεις των καθηγητών και θα έχουμε πρόβλημα στο να διδαχτούμε τα εργαστήρια και τις θεωρίες. Και τελικά πως λειτουργεί το τμήμα, τι σπουδές έχουμε, σε τι βαθμό θα μπορούμε να πάρουμε ένα πτυχίο με αξιοπρέπεια και πως από δω θα βγούμε χωρίς το πτυχίο μας να είναι ένα… κουρελόχαρτο» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλης Στεργίου και πρόσθεσε ότι αυτό που διεκδικούν από τη Διοίκηση του ΤΕΙ είναι η διεξαγωγή όλων των μαθητών και η υπογραφή συμβάσεων για όλους τους καθηγητές. «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω, δεν παζαρεύουμε τις σπουδές μας. Σε αυτό, ο σύλλογος θα είναι μπροστά και καλούμε τους πάντες στον Πύργο, σωματεία και φορείς να είναι δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα. γιατί όπως φαίνεται οι σπουδές μας από δω και μπρος θα είναι κάτι ακριβοπληρωμένο που θα το προσπαθούμε με μεγάλο κόπο. Θέλουν να μας σπρώξουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέλουν να μας διώξουν από τις σπουδές. Όποιος έχει χρήματα θα σπουδάζει, όποιος δεν έχει θα παίρνει ένα πτυχίο υποβαθμισμένο και με τα χίλια ζόρια θα τα φέρνει βόλτα. Ο κ. Καπλάνης είναι ο κύριος υπεύθυνος για πάρα πολλά πράγματα που αφορούν την υποβάθμιση του ΤΕΙ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε από ποιους παίρνει εντολές» κατέληξε.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr