ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Ψήφισμα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Ψήφισμα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ

Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου που διεξάγεται με θέμα τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με άλλα ακαδημαϊκά Ιδρύματα, η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 συζήτησε το θέμα και κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα:

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. διαθέτει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών υψηλής ζήτησης και είναι επαρκώς στελεχωμένο με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες στην εκπλήρωση της ακαδημαϊκής αποστολής του Τμήματος, είναι:


• Η απομόνωσή του μακριά από το «οικοσύστημα» του Ιδρύματος, γεγονός που δυσκολεύει τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνέργειες με τις άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Ιδρύματος αλλά και την πρόσβαση των φοιτητών, και

• Οι εγκαταστάσεις του σε πεπαλαιωμένα και μη-συντηρημένα κτήρια, εξαιτίας των οποίων όλοι οι χώροι διδασκαλίας και εργαστηρίων του Τμήματος είναι ακατάλληλοι για διδακτήρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ενσωμάτωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα, η Συνέλευση του Τμήματος ως αρμόδιο ακαδημαϊκό όργανο και με σκοπό την εκπλήρωση της ακαδημαϊκής αποστολής του Τμήματος και την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους φοιτητές του:

• Δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συγχώνευση του Τμήματος με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και την από κοινού δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εντός της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα.

• Ζητά την άμεση μετακίνηση του Τμήματος στο κεντρικό συγκρότημα (campus) της Σχολής στην Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νέου Τμήματος και η ποιοτική ολοκλήρωση των σπουδών των υπαρχόντων φοιτητών.

Επιπλέον όσων προτείνονται στο σχέδιο νόμου προτείνει τις ακόλουθες βελτιώσεις:

• Να εξασφαλιστεί η ομαλή και αδιάλειπτη συνέχιση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα με καινοτόμα εκπαιδευτικά αντικείμενα εξειδίκευσης και ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση (ενδεικτικά αναφέρεται ότι στον τρέχοντα κύκλο σπουδών δέχθηκε τριπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τις προσφερόμενες θέσεις).

• Να εξασφαλιστεί επαρκές διοικητικό προσωπικό για την υποστήριξη των κεντρικών λειτουργιών της Ιδρύματος και της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως παράρτημα Τεχνικής Υπηρεσίας για τη συντήρηση των κτηριακών και εργαστηριακών υποδομών, παράρτημα Ε.Λ.Κ.Ε. για τη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματός μας, αλλά και της Σχολής γενικότερα.

• Να παραχωρηθούν κατά κυριότητα στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οι αναγκαίες κτηριακές υποδομές τόσο για την υποστήριξη των σημερινών αναγκών της όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξή της, όπως τα κτήρια για τη στέγαση των Τμημάτων της Σχολής, το Συνεδριακό Κέντρο, η Βιβλιοθήκη, η Φοιτητική Εστία, το γυμναστήριο και το εστιατόριο των φοιτητών.

• Η έδρα της Σχολής Μηχανικών να βρίσκεται στην Πάτρα, καθώς στην Πάτρα εδρεύουν τα τρία (3) Τμήματα της Σχολής, δηλαδή οι περισσότεροι φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

• Να δοθεί η δυνατότητα στους υπάρχοντες φοιτητές του Τμήματος να επιλέξουν αν θα λάβουν το πτυχίο του νέου Τμήματος, κατά αναλογία άλλων συγχωνεύσεων.

Tα μέλη της Συνέλευσης

Ταμπακάς Βασίλειος, Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος Αλεφραγκής Παναγιώτης, Επίκ.Καθηγητής

Βώρος Νίκος , Αν. Καθηγητής

Δρόσος Λάμπρος, Καθηγητής

Ζαχαράκης Ιωάννης, Καθηγητής

Κίτσος Παρασκευάς, Αν. Καθηγητής

Κούγιας Ιωάννης, Καθηγητής

Κούτρας Αθανάσιος, Επίκ. Καθηγητής

Παρασκευάς Μιχαήλ, Αν. Καθηγητής

Συρμακέσης Σπυρίδων, Καθηγητής – Αν. Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Τσακνάκης Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Τζήμας Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Τριανταφύλλου Βασίλειος, Καθηγητής – Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Χριστοδούλου Σωτήριος, Λέκτορας

Τιμπιλής Δημήτριος, ΕΤΕΠ

Σπουρνιάς Αλέξανδρος, Εκπρ. ΠΜΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr