Ανακοινώνεται το Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Έτοιμο είναι το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αύριο Παρασκευή 15/3 αναμένεται να ανακοινωθεί κι επισήμως από το Υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσα στα άλλα που θα περιλαμβάνει το σχέδιο είναι και η οριστική απόφαση για τη δημιουργία Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Παράλληλα δημιουργείται και Γεωπονική Σχολή με 3 τμήματα στο Αγρίνιο και άλλα τρία στο Μεσολόγγι καθώς και τμήμα στην Αμαλιάδα. Επίσης φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τα τμήματα Μηχανικών του ΤΕΙ τα οποία θα ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά θα έχουν την έδρα τους στην Πάτρα.   

Πέραν των παραπάνω το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή της Σχολής Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος του Αγρινίου σε Σχολής Ιστορίας-Αρχαιολογίας και την μεταφορά της στην Πάτρα.

Επίσης το Τμήμα των Φυσικών Πόρων του Αγρινίου μεταφέρεται στην Μηχανολογική Σχολή των Πατρών και παίρνει κατά πάσα πιθανότητα την ειδικότητα των Μηχανολόγων Περιβάλλοντος.

Η Αιτωλοακαρνανία παίρνει, ως «αντιστάθμισμα» την Γεωπονική Σχολή.

Αναφορικά με τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, όπου υπάρχουν αυτά (Αίγιο κ.α.), ουσιαστικά πανεπιστημιοποιούνται και θα είναι πλέον τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, εκτός από τα τμήματα Μηχανικών που όπως προαναφέρθηκε θα υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έκανε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Ένα ακόμα θέμα, που αφορά τους πτυχιούχους των παλιών ΤΕΙ και των σημερινών τετραετών και 5ετών (Πολυτεχνείων και Γεωπονικών), επειδή η λογική του Υπουργείου είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα να είναι ίδια για όλους, όπως επισήμανε ο κ. Ριζούλης, στα 4ετης φοίτησης Γεωπονικά και Πολυτεχνικά τμήματα θα δημιουργηθεί επιτροπή και θα αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών, έτσι ώστε με την έγκριση της επιτροπής, αυτοί να έχουν ισόβαθμο πτυχίο με τα 5ετούς, και για τους παλιούς σπουδαστές των ΤΕΙ, με βάση προϋπηρεσία, εργασία, που έχουν αποφοιτήσει από εκεί, θα υπάρξει μια διευθέτηση, ώστε όλοι να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να δείτε ΠΡΩΤΟΙ το επίσημο Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την επερχόμενη συγχώνευση και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Ηχητικό

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr