Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο μεταφοράς των Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αίγιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο μεταφοράς των Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αίγιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τα μέτρα του αρχίζει να λαμβάνει ο δήμος, μπρος στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα) με το Πανεπιστήμιο, αφού στο πλαίσιο αυτό, περνά μέσα και από τη μετακίνηση τμημάτων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τον τελευταίο καιρό, φτάνουν διαρκώς πληροφορίες στη δημοτική αρχή, ότι το νέο εκπαιδευτικό μοντέλο ίσως συμπαρασύρει τη μετακίνηση των τοπικών τμημάτων Οπτικής-Οπτομετρίας και Φυσικοθεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΠΠ.


Δεν κρύβουν μάλιστα πολλοί και την υποψία, ότι το σχέδιο κτιριακής ανακατασκευής, στο παραχωρημένο τμήμα της παλιάς Χαρτοποιίας, έχει χαθεί χρονικά περιέργως και οι τεχνικοί του ΑΤΕΙ δεν επιδεικνύουν ενδιαφέρον, ενόψει μιας τέτοιας εξέλιξης.

Ο δήμαρχος Θ. Παναγόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" αποσαφηνίζει ότι αν τα τμήματα του ΤΕΙ Αιγίου περάσουν στο Πανεπιστήμιο αλλά παραμείνουν στην πόλη, τότε δεν έχει αντίρρηση να μεταβιβαστεί εκεί και η δημοτική περιουσία, αν όμως πρόκειται να πάνε στην Πάτρα τα πράγματα αλλάζουν.  

«Εμείς θα βάλουμε βέτο, για μετακίνηση των τμημάτων και βέβαια θα κινήσουμε γη και ουρανό για να παραμείνουν, αλλά και διαδικασίες για να πάρουμε πίσω τα 80 στρ. που από παλιά έχουν περάσει στο ΤΕΙ, με τον όρο να γίνουν 5 τα τμήματα και αυτόνομη η Σχολή».

Το θέμα θα τεθεί, από τον δήμο στην πρυτανεία του ΤΕΙ και θα ζητηθούν εξηγήσεις για το πάγωμα έργων, αφού αρχικά είχε λεχθεί ότι αυτά θα εκτελεστούν κατά τα έτη 2018-2019.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr