Ογδόντα έξι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κατήγγειλαν σε επιστολή τους ότι η διοίκηση του Ιδρύματος αποφάσισε, δύο μόλις εβδομάδες πριν λήξει το εαρινό εξάμηνο, να μη διδαχθούν τα μαθήματα του Β' εξαμήνου στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς μεταβατικότητας.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, το Τμήμα αυτό θα λειτουργεί μέχρι το 2018 οπότε και θα απορροφηθεί από άλλο, ενώ διατυπώνουν την αγωνία ότι είναι πιθανόν να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να μην πάρουν πτυχίο.

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ ότι σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ οι αναθέσεις διδασκαλίας σε Έκτακτο Προσωπικό των μαθημάτων (θεωρητικών και εργαστηριακών) του Β' εξαμήνου και ως εκ τούτου η διδασκαλία τους θα πρέπει να διακοπεί. Σημειώνεται ότι οι αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών είχαν εγκριθεί σε πρώτο βαθμό από την Κοσμητεία της Σ.Δ.Ο. στην οποία ανήκει το Τμήμα από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου 2013-2014.

Να αναφερθεί πως η παραπάνω απόφαση ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για το μάθημα "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ (ΘΕΩΡΙΑ)" το οποίο διδάσκει ο Α. Κούτρας, μόνιμο μέλος του Τμήματος. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στην παραπάνω απόφαση, τα εργαστήρια των μαθημάτων αυτών ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ, ενώ οι θεωρίες των μαθημάτων θα εξεταστούν μόνο για εκείνους τους σπουδαστές που τις έχουν δηλώσει και παρακολουθήσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ στο εαρινό εξάμηνο 2011-2012 ή και παλαιότερα.

Αναλυτική ενημέρωση των σπουδαστών θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 22/5/2014 και ώρα 10:00πμ στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ από τον Πρόεδρο του Τμήματος. Η παρουσία ΟΛΩΝ των σπουδαστών κρίνεται απαραίτητη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr