Μέχρι το τέλος του χρόνου το Νομοσχέδιο για τη συνένωση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Μέχρι το τέλος του χρόνου το Νομοσχέδιο για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Εκεί ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και συμμετείχε σε μίνι σύσκεψη με τη Διοίκηση του ΤΕΙ και καθηγητές των Τμημάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή συμμετείχαν η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και ο Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης του Υπ. Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου.


Ο Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι ελπίζει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει και την εξαγγελθείσα Σχολή Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε σύμφωνα με το «agrinioculture» βρέθηκε η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, που έχουν μείνει αναξιοποίητες τα τελευταία χρόνια, όταν τέσσερα τμήματα του παλιού ΤΕΙ Μεσολογγίου, συγχνωνεύτηκαν με άλλα τμήματα ΤΕΙ και έφυγαν από το Μεσολόγγι.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr