Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο summer school του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την προηγούμενη Παρασκευή το πρώτο summer school του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που συνδιοργανωσε με την Περιφέρεια Δυτ Ελλάδας. Ένα θερινό σχολείο που έφερε κοντά επιχειρήσεις και επιστήμονες, αγορά και νέα γνώση.

Το θέμα του θερινού σχολείου ήταν: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

Στο θερινό αυτό σχολείο  ειδικοί επιστήμονες και άνθρωποι των επιχειρήσεων, έδωσαν τις απαραίτητες συμβουλές  σε νέα παιδιά σε εν δυνάμει επιχειρηματίες και βράβευσαν την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα.

Η  επιχειρηματική ιδέα που βραβεύτηκε  ανήκε σε μια ομάδα τριών νέων επιστημόνων πληροφορικής ,οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν αλγόριθμο ο οποίος εξορυγνύει  κρυπτονομίσματα (bitcoins) 1,7 φορές ταχύτερα από τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν  οι υπόλοιποι minners.

Για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας και την σωστή εμπορική της εκμετάλλευση, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ θα αναλάβει να καθοδηγήσει και να συμβουλεύσει την διακριθείσα ομάδα στα επόμενα βήματα της επιχειρηματικής τους δράσης.  Συγκεκριμένα θα υπάρξει στήριξη στην κατάρτιση ενός λεπτομερούς επιχειρηματικού σχεδίου με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα δραστηριότητας, στη δημιουργία συνολικής στρατηγικής για την εκμετάλλευση της καινοτομίας τους, την υιοθέτηση στρατηγικής για την Διανοητική Ιδιοκτησία και τέλος στις επιλογές χρηματοδότησης των επόμενων βημάτων. Στόχος είναι μέσω της συμβουλευτικής αυτής, η ομάδα να περάσει πιο συγκροτημένα και σταθερά στην υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας και στη δημιουργία μιας νέας δυναμικής επιχείρηση.

To POS4work επίσης θα δώσει πρόσβαση στα νέα αυτά παιδια για 6 μήνες στον χώρο συνεργασίας (coworking space) και ένταξη στο επιχειρηματικό του δίκτυο.

Να λοιπόν που υπάρχουν φορείς και θεσμοί που μπορούν να δώσουν διέξοδο στους νέους και να τους βοηθήσουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικοτητα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο summer school του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr