Πρόταση για μετεγκατάσταση τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας!

Πρόταση για μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Αμαλιάδας!

Ταράζει τα νερά η θέση- πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του ΤΕΙ ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ Αμαλιάδας, που αναφέρεται στην μετεγκατάσταση του τμήματος στην έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Πρόταση η οποία απεστάλη πριν από λίγο καιρό στον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται να εξεταστεί και αξιολογηθεί περαιτέρω.


Η συγκεκριμένη πρόταση υποβλήθηκε στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού που είχε ζητήσει προ μηνών από όλα τα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ο Πρύτανης κ. Βασίλης Τριανταφύλλου…

Ως βιώσιμη λύση

Οι καθηγητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας σε ένα υπόμνημα που ξεπερνά τις 30 σελίδες σε αριθμό, περιγράφουν εκτενώς την όλη κατάσταση του Τμήματος στην Αμαλιάδα, επισημαίνονται όλα τα προβλήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό έργο και την λειτουργικότητα του τμήματος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας και καταλήγουν ότι θεωρούν ως πιο βιώσιμη λύση για το Τμήμα την μετεγκατάστασή του στον φυσικό Ακαδημαϊκό του χώρο, δηλαδή στην έδρα του Ιδρύματος, στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση των καθηγητών για μετεγκατάσταση της έδρας, επικεντρώνεται στο συνολικότερο θέμα του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που αφορά στην ζωή των φοιτητών (ενδοσχολική και εξωσχολική), στις εγκαταστάσεις και στις ελλείψεις σε διάφορους τομείς, σε ελλείμματα που αφορούν στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό κομμάτι και σε ότι αφορά την συνεργασία με τα υπόλοιπα Τμήματα του Ιδρύματος, η οποία επιτυγχάνεται όταν βρίσκονται στην ίδια έδρα.

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει υποβληθεί στον Πρύτανη την οποία και θα χειριστεί και αναμένεται να προχωρήσει στην Επιτροπή Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας για να εξεταστεί. Σε περίπτωση έγκρισης, η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στην Σύγκλητο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε κάθε περίπτωση πάντως οριστικές αποφάσεις επί του θέματος, εάν και εφόσον υπάρξουν, θα είναι από το Υπουργείο Παιδείας.

Και  σε περίπτωση συγχώνευσης

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαβούλευσης της συγχώνευσης των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, ήδη έχει γίνει η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής που συστάθηκε για να εξετάσει το πλαίσιο συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Και σε αυτή την περίπτωση, καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει την ίδρυση Πανεπιστημιακής Γεωπονικής Σχολής, η θέση των καθηγητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας είναι και η έδρα της Γεωπονικής Σχολής, εφόσον προχωρήσει η διαδικασία, να είναι στην Πάτρα.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση των καθηγητών, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση με την βούληση της τοπικής κοινωνίας που ζητά όχι μόνο την παραμονή αλλά και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Μίσθωση κλινών

Πέραν της πρότασης των καθηγητών πάντως, η οποία επισημαίνεται ότι παραμένει σε επίπεδο πρότασης και δεν είναι δεσμευτική για την Σύγκλητο ή το Υπουργείο, υπάρχει και ένα θετικό για το ΤΕΙ Αμαλιάδας, καθώς εντάχθηκε στην διαδικασία της μίσθωσης 20 κλινών για φοιτητές για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Συγκλήτου στα τέλη Απριλίου εγκρίθηκε η διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη ‘Αναδόχων για την μίσθωση 180 κλινών για την στέγαση των σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του στο Μεσολόγγι (90 κλίνες), σε Αντίρριο- Ναύπακτος  (30 κλίνες), σε Αίγιο (20 κλίνες) σε Αμαλιάδα (20 κλίνες) και σε Πύργο (20 κλίνες), για ο Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σύμφωνα με το patrisnews.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr