Φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζουν εκ νέου κινητοποίηση την Τετάρτη 24/10 στις 11π.μ, στην συνάντηση των αρμόδιων για το ζήτημα, φοιτητές να παρακολουθήσουν εκ νέου ορισμένα μαθήματα και να επανεξεταστούν σε αυτά, αλλά και την Πέμπτη 25/10 στις 11π.μ στην Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ.

Οι φοιτητές του Τμήματος καταγγέλλουν το απαράδεκτο γεγονός σύμφωνα με το οποίο σπουδαστές του τμήματος, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχημένα τον κύκλο σπουδών τους στο τμήμα, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να παρακολουθήσουν εκ νέου ορισμένα μαθήματα και να επανεξεταστούν σε αυτά, στα οποία μάλιστα έχουν εξεταστεί επιτυχώς!

Συγκεκριμένα οι φοιτητές του Τμήματος αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

Σε αγωνία παραμένουν αρκετοί φοιτητές του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας, καθώς μετά τη συνάντηση που έγινε στα πλαίσια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23/10 στον πρόεδρο του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας και στον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Δ.Ε. από σπουδαστές, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τα αδίδακτα μαθήματα στα οποία παρόλα αυτά έχει πραγματοποιηθεί η εξέταση τους, επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά τα αμέτρητα εμπόδια που μπαίνουν ανάμεσα στους σπουδαστές και στην ολοκλήρωση των σπουδών μας. 

Αυτή τη στιγμή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, αφού δεν απαντάται με βεβαιότητα ότι δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω η ορκωμοσία και η παραλαβή του πτυχίου τους, να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη παράταση των σπουδών, άρα και της παραμονής των σπουδαστών (για όσους δεν διαμένουν στην Πάτρα) μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται σε παραπάνω έξοδα. 

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε, ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό, αν και απ’ ότι φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο είναι να επανεξεταστούν οι σπουδαστές στα συγκεκριμένα μαθήματα. Οι σπουδαστές του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας, είναι όμηροι ορισμένων μέτρων που «πάρθηκαν στο παρελθόν από τις προηγούμενες διοικήσεις», όπως ενημερωθήκαμε, οι οποίες δημιούργησαν αυτό το μεγάλο κενό. Είναι απαράδεκτο την ίδια στιγμή που δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμά μας να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, οι σπουδαστές να βρίσκονται στον αέρα χωρίς να έχουμε καμία απολύτως ευθύνη. Όποιοι και αν ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, να είναι σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν το μάρμαρο για άλλη μια φορά οι σπουδαστές.

Οι σπουδαστές της Κοιν. Εργασίας, που στο όνομα της «αναβάθμισης» και «ανωτατοποίησης» είδαν το τμήμα τους να κλείνει λόγω του «Σχεδίου Αθηνά» το 2013, βιώνουν σήμερα τις επιπτώσεις αυτού και κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο. Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, με εμπιστοσύνη στους Συλλόγους μας, ειδικά αυτήν την περίοδο που στην ατζέντα της κυβέρνησης οι όροι «ανωτατοποίηση» και «αναβάθμιση» των ιδρυμάτων έχουν την τιμητική τους. 

Καλούμε σε εκ νέου κινητοποίηση την Τετάρτη 24/10 στις 11π.μ, στην συνάντηση των αρμόδιων για το ζήτημα αυτό, αλλά και την Πέμπτη 25/10 στις 11π.μ στην Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ. Να είμαστε σε ετοιμότητα ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουμε να δώσουμε κι εμείς την δική μας απάντηση, με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr