Επέτειος 25άχρονης συνεργασίας του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νυρεμβέργης

Τα 25 χρόνια συνεργασίας γιόρτασαν πρόσφατα το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αν. Μακεδονίας και Θράκης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νυρεμβέργης παρουσία καθηγητών, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Γερμανία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και επιτετραμμένος της καγκελαρίου Angela Merkel για την προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας, Hans Joachim Fuchtel, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Γεώργιος Καλαντζής, ο Γερμανός Γενικός Πρόξενος Θεσσαλονίκης Dr. Ingo von Voss, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και η Εκπρόσωπος του Δημάρχου Νυρεμβέργης, Αλίκη Αλέσικ. Την εκδήλωση άνοιξε η καταπληκτική χορωδία των Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας με την διεθνώς βραβευμένη μαέστρο της Μαρία Σγουρίδου.

Στην 25άχρονη συνεργασία και την περαιτέρω εξέλιξη αυτής αναφέρθηκαν οι πρόεδροι των δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων καθηγητές Αθανάσιος Μητρόπουλος και Michael Braun, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων πόλεων, οι οποίες φιλοξενούν τα δυο Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, η Καβάλα και η Νυρεμβέργη, ενώ ο Γερμανός Υφυπουργός Hans Joachim Fuchtel ενθάρρυνε, από την πλευρά του, ως Ευρωπαίος πολίτης, παρόμοιες συνεργασίες. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτριος Εμμανουλούδης τίμησε, εκ μέρους του ΤΕΙ ΑΜΘ, τους πρωτεργάτες της 25άχρονης συνεργασίας καθηγητές Κωνσταντίνο Τερζίδη και Werner Fees, όπως και την πρώην αντιπρόεδρο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Νυρεμβέργης καθηγήτρια Sibylle Kisro Voelker για την προσφορά τους στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο Ιδρυμάτων. Ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της συγκεκριμένης συνεργασίας εξέφρασαν στη συνέχεια ο Γερμανός Γενικός Πρόξενος Θεσσαλονίκης Dr. Ingo von Voss, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ ΑΜΘ καθηγητής Νικόλαος Κατωπόδης, ο καγκελάριος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης Achim Hoffmann αλλά και οι τιμώμενοι καθηγητές Τερζίδης και Fees. Ακολούθησε το κλείσιμο της εκδήλωσης με δυο θαυμάσια χορωδιακά άσματα Ελλήνων συνθετών και μια λιτή δεξίωση στον προθάλαμο της νέας πτέρυγας του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε και ο εορτασμός της επετείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης και Γιάννης Πασχαλίδης, ο διοικητής της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας υποστράτηγος Δημήτριος Θωμαϊδης, ο υπεύθυνος της Ελληνογερμανικής Συνάντησης Χρήστος Λαζαρίδης, η νέα Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο νέος Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος (Ν. Κιούρτης, Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ΤΕΙ ΑΜΘ).


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr