Υπογραφή συμφωνίας του ΤΕΙ ΑΜΘ με πανεπιστήμιο του Καναδά

Σε μια καινούργια συνεργασία στον τομέα Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών προχώρησε το ΤΕΙ ΑΜΘ (21.03.2014) με το πανεπιστήμιο Athabasca του Καναδά. Πρόκειται για την δημιουργία ενός εξειδικευμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από Απόσταση με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Athabasca, Mohamed Ally και οι αντιπρόεδροι του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτριος Μπαντέκας και Δημήτριος Εμμανουλούδης. Στην διαδικασία των υπογραφών παρίσταντο ο επίτιμος Πρόξενος Καναδά στην Θεσσαλονίκη, Παντελής Πετμεζάς και η υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα, Ζωή Δελήμπαση. Από πλευράς Καναδά συμμετείχε διαδικτυακά και η καθηγήτρια Martina Clevelan σε σύνδεση με την Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου η καθηγήτρια αυτή βρίσκεται προς το παρόν για την δημιουργία Σουηδικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος συνεχάρει τους πρωτεργάτες καθηγητές Αύγουστο Τσινάκο και Mohamed Ally, οι οποίοι παρουσίασαν και μια κοινή έντυπη έκδοση για την Εκπαίδευση από Απόσταση μέσω… κινητού τηλεφώνου ! Ο καθηγητής Ally, μιλώντας στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων σε μια φράση του Νέλσον Μαντέλα, ότι οι αλλαγές στον κόσμο προέρχονται πάντα από την εκπαίδευση.

Ο επίτιμος Πρόξενος Καναδά κ. Πετμεζάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρωτότυπη συνεργασία των δυο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ στη συνέχεια συνεχάρει το ΤΕΙ ΑΜΘ για την ευρύτερη προσπάθεια εξωστρέφειας που το χαρακτηρίζει. Στη συνέχεια η κ. Δελήμπαση σημείωσε, ότι η εκπαίδευση και η μόρφωση των νέων ανθρώπων είναι ο μόνος τρόπος να εξελιχθεί μια κοινωνία και ότι ο Καναδάς υποστήριζε και υποστηρίζει πάντα την μόρφωση των νέων ανθρώπων. Τέλος ο αντιπρόεδρος κ. Εμμανουλούδης αναφέρθηκε στην τιμητική θέση που κατέχει σήμερα η συνεργασία του ΤΕΙ ΑΜΘ με το πανεπιστήμιο Athabasca του Καναδά κι αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του καναδικού πανεπιστημίου. «Τελευταία», κατέληξε, «βλέπουμε ότι η ΕΕ προωθεί την εκπαίδευση μέσω των νέων τεχνολογιών και αυτό αποδεικνύει πόσο διορατικό ήταν το ΤΕΙ μας, όταν πρωτοξεκίνησε την εν λόγω συνεργασία».


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr