Με δυο βραβεία επέστρεψε η ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ από την ετήσια συνάντηση ETAP στις Βρυξέλλες

Με δυο βραβεία επέστρεψε η ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ από την ετήσια συνάντηση ETAP στις Βρυξέλλες.

Νικήτρια επέστρεψε από την 15η Ετήσια Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα που διεξήχθη στις Βρυξέλλες από 23.2. έως 1.3.2014 με συμμετοχή 101 ατόμων (φοιτητών και καθηγητών) η ολιγομελής ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ. Η ομάδα του ΤΕΙ μας αποτελούνταν από έναν καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής, τον Μιχάλη Πιπιλιαγκόπουλο και δυό φοιτητές, την Πολυξένη Καρακωνσταντή και τον Γιώργο Πατέλη. Παρ’ όλο που η αποστολή του ΤΕΙ ΑΜΘ αποτελούνταν από δυο μόνο φοιτητές και έναν καθηγητή κατάφερε να αποσπάσει δυο βραβεία, α) το 2ο Βραβείο Καλύτερης Επαγγελματικής Ομάδας (Best Professional Team) και β) το βραβείο Καλύτερης Ομαδικής Συνεργασίας (Best Team Spirit).

To δίκτυο ETAP (European Taxation and Accounting in Practice), είναι ένα διεθνές ακαδημαϊκό δίκτυο λογιστικής επιστήμης, στο οποίο συμμετέχουν 15 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δεκατριών (13) ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος του δικτύου είναι η δημιουργία και χρήση μελετών περιπτώσεων σε θέματα λογιστικής, η υλοποίηση της ευρωπαϊκής (και διεθνούς) διάστασης της λογιστικής και η δημιουργία και ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το ΤΕΙ ΑΜΘ (πρώην ΤΕΙ Καβάλας) ανήκει στα πρώτα μέλη του δικτύου αυτού με σημερινό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιο Μανδήλα.

Στις κύριες δραστηριότητες του δικτύου ETAP ανήκουν μια συνάντηση καθηγητών, στην οποία καθορίζονται οι εργασίες που θα συζητηθούν στην κυρίως συνάντηση, την ετήσια, δηλαδή, Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από τις 15 συμμετέχουσες χώρες.

Πρόκειται για μια ετήσια συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται περιοδικά κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα μέλος. Στην κύρια ετήσια συνάντηση παρουσιάζονται ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και ορκωτών λογιστών, όπως και εργασίες από ομάδες φοιτητών πάνω σε επίκαιρα θέματα λογιστικής, όπως είναι π.χ. τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, η ενοποίηση, δηλαδή, όλων των λογιστικών συστημάτων στην Ευρώπη. Τις παρουσιάσεις των φοιτητών, οι οποίοι επιλέγουν μόνοι τους την ομάδα συμμετοχής τους (μπορεί δηλ. σε μια ομάδα να υπάρχουν φοιτητές από τρεις-τέσσερις διαφορετικές χώρες) κρίνει μια Ειδική Επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές όλων των συμμετεχόντων Ιδρυμάτων. Η Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα κλείνει παραδοσιακά με πολιτιστικές δραστηριότητες, όπου σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο κάθε ομάδα παρουσιάζει την χώρα προέλευσής της. Φέτος, ενδιαφέρον για την ετήσια συνάντηση ETAP έδειξε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Herman Van Rompuy, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του εξήρε τις δραστηριότητες του δικτύου ETAP για τα 15 έτη δραστηριοποίησής του στον χώρο της ευρωπαϊκής λογιστικής επιστήμης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr