Διάκριση, ΤΕΙ, Ανατολικής, Μακεδονίας, Θράκης,  ΤΕΙ ΑΜΘ

Διάκριση για το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης [ΤΕΙ ΑΜΘ]

Τη δεύτερη θέση στις αξιολογήσεις απέσπασε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διεξαγωγή του διεθνούς Summer School of Computing του CERN, που διοργανώθηκε στην πόλη της Καβάλας το Σεπτέμβριο.

"Πρόκειται για μια μεγάλη καβαλιώτικη ελληνική επιτυχία" είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος Θανάσης Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι "η συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αξιολογήθηκε ως η δεύτερη καλύτερη από τα 38 Summer School of Computing του CERN που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα σε πολύ μεγαλύτερα και ενισχυμένα οικονομικά Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανά την Ευρώπη".

Σημείωσε δε, ότι η διάκριση αυτή κερδήθηκε με απείρως λιγότερα χρήματα και εγκαταστάσεις από ότι οι ανταγωνιστές του.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΤΕΙ ΑΜΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Για το έτος 2015 το εν λόγω Summer School διοργανώθηκε στην Καβάλα και τη διοργάνωση ανέλαβε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με υπεύθυνους τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Σχολείου, καθηγητή Λυκούργο Μαγκαφά και τον αντιπρόεδρο, καθηγητή Δημήτριο Μπαντέκα, ως υπεύθυνο του μεταπτυχιακού προγράμματος που συνεργάσθηκε με το Σχολείο.

Το ακροατήριο αποτελούσαν συνολικά 76 μεταπτυχιακοί φοιτητές από 26 διαφορετικές χώρες με διδάσκοντες διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Έτσι, η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή της έλαμψαν για δύο εβδομάδες με την άριστη φιλοξενία, την εντυπωσιακή ιστορία, την ξεκούραση των ασύγκριτων ακρογιαλιών της και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του Summer School of Computing του CERN.

"Υπολογίζεται", σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, "ότι χίλιες περίπου φωτογραφίες και σχόλια αποστέλλονταν καθημερινά επί δύο εβδομάδες, μέσω κοινωνικών δικτύων, σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας, έτσι, την εικόνα της περιοχής σε όλα τα επίπεδα".

Η προσπάθεια ενός περιφερειακού εκπαιδευτικού Ιδρύματος από την Ελλάδα, όπως είναι του ΤΕΙ ΑΜΘ, να ξεπεράσει τον εαυτό του, κατέπληξε διεθνώς. Πέτυψε μια σημαντική αξιολόγηση που το ώθησε στην κορυφή, ξεπερνώντας ονομαστά Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως της Ουψάλα (Σουηδία 2012), του Μπρουνέλ (Αγγλία 2010), του Σεν Μελό (Γαλλία 2005) κλπ.

Την 1η θέση της αξιολόγησης στην λίστα καλύτερης διεξαγωγής του Summer School of Computing του CERN καταλαμβάνει η Κοπεγχάγη (Δανία 2011), μια πόλη που, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, όχι μόνο δεν έχει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά παράλληλα κατέχει την ευρωπαϊκή πρωτιά στις μετακινήσεις με ποδήλατο και τον τίτλο μιας από τις φιλικότερες πόλεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διαμονή και τη διαβίωση πολιτών σε αυτήν.

Με βάση τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση και οι καθηγητές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατάκτηση της διαχρονικά δεύτερης, καλύτερης αξιολόγησης από 38, συνολικά, πανεπιστήμια στον κόσμο, τα οποία διεξήγαγαν το Summer School of Computing του CERN.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr