Φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ εξέδωσαν ψήφισμα για το μέλλον της Σχολής τους

Φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ εξέδωσαν ψήφισμα για το μέλλον της Σχολής τους

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ περίεργη κατάσταση την ώρα που τα ΤΕΙ της χώρας αναβαθμίζονται σε Πανεπιστήμια εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η μοίρα της σχολής και του πτυχίου μας» τονίζει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ ΑΜΘ που εδρεύει στο Διδυμότειχο.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου να εκδοθεί ένα ψήφισμα, καθώς όπως αναφέρουν οι φοιτητές του Τμήματος «στάλθηκε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και ακόμη δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση». 


Το Ψήφισμα των φοιτητών

Σύμφωνα με τη συνεδρίαση με αριθμό απόφασης 20/19, συγκροτήθηκε το σώμα του Δ.Σ και αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα που τα αποτελέσματα παρουσιάζονται παρακάτω:

Ο Φοιτητικός Σύλλογος τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ ΑΜΘ που στεγάζεται στην πόλη του Διδυμοτείχου, κάλεσε τους φοιτητές του σε ψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και αφορούσε συγκεκριμένες αλλαγές για την σχολή. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 190 σπουδαστές. Μόνον 7 από τα 190 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα, ενώ  τα υπόλοιπα 183 ήταν έγκυρα. Στα ψηφοδέλτια υπήρχαν δύο (2) επιλογές για δύο (2) θέματα που αφορούν την σχολή:

1α) Υποστήριξη της σχολής από Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Έλαβε: 13 ψήφους

1β) Υποστήριξη της σχολής από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Έλαβε: 170 ψήφους

2α) Παραμονή του πτυχίου σε ΤΕ’ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης)

Έλαβε: 8 ψήφους

2β) Αναβάθμιση του πτυχίου σε ΠΕ’ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης)

Έλαβε: 175 ψήφους

Με αυτό τον τρόπο και μέσα από τα αποτελέσματα του ψηφίσματος, θέλουν να διεκδικήσουν όσα όλα προγραμματίζονται για τα υπόλοιπα ΑΤΕΙ της Ελλάδας που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει την αναβάθμιση τους σε Πανεπιστήμια. Ζητούν την στήριξη της σχολής τους από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την αναβάθμιση του πτυχίου τους σε πανεπιστημιακό. Στοχεύουν δηλαδή στα ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους φοιτητές των ΤΕΙ μεγαλύτερων πόλεων που ήδη έλαβε χώρα η αναβάθμιση τους. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr