Νέα Πρύτανης στο ΤΕΙ Αθήνας

Νέα Πρύτανης στο ΤΕΙ Αθήνας

Χαιρετισμός της νέας Πρυτάνεως του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μ. Βενετίκου

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που αναλαμβάνω καθήκοντα Πρυτάνεως στο ΤΕΙ Αθήνας ενόψει και της μετεξέλιξής του σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.


Το ΤΕΙ Αθήνας έχει ακολουθήσει μια μακρόχρονη ανοδική πορεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έχει αξιολογηθεί θετικότατα στην ακαδημαϊκή κοινότητα (εντός και εκτός Ελλάδας). 

Σ' αυτή τη δύσκολη προσπάθεια του Ιδρύματος έχουν βοηθήσει όλοι, τόσο οι διοικούντες όσο και οι καθηγητές των Τμημάτων όλων των βαθμίδων, καθώς και όλο το διοικητικό προσωπικό και οι φοιτητές.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώτο Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Μπρατάκο Μιχάλη για τη συμβολή του στη μετεξέλιξη του Ιδρύματος.

Με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια σωφροσύνη το Ίδρυμα θα ακολουθήσει τη θετική του εξέλιξη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας για παράταση της θητείας της υφιστάμενης Διοίκησης μέχρι 31-12-2017 και από 01-01-2018 της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Διοικούσα Επιτροπή.

Θα στηρίξω τη συλλογική προσπάθεια προς την Πανεπιστημιοποίηση και την περαιτέρω καταξίωση του Ιδρύματός μας. Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη και τη βοήθεια όλων.

Η Πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας

Μαρία Βενετίκου

Καθηγήτρια

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα Φοιτητικά Νέα του ΤΕΙ! 

Ευχαριστήρια επιστολή του πρώην Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μιχάλη Μπρατάκου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πριν τέσσερα χρόνια ανέλαβα τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας σε μια χρονική περίοδο, ιδιαίτερα κρίσιμη όχι μόνο για το Ίδρυμά μας αλλά για την πατρίδα μας γενικότερα.

Μάλιστα θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν λίγες οι στιγμές που αισθάνθηκα ότι οι ανθρώπινες δυνάμεις μου με εγκατέλειπαν υπό το βάρος των ποικίλων προβλημάτων, των αλλεπάλληλων αντιξοοτήτων και της κλιμακούμενης ύφεσης.

Σε όλο αυτό το διάστημα όλοι εσείς, οι συνεργάτες μου Αναπληρωτές Προέδρου, οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητάς μας σταθήκατε δίπλα μου άοκνοι και κυρίως πιστοί συνοδοιπόροι ενθαρρύνοντάς με να συνεχίσω το δύσκολο και συχνά άνισο αγώνα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της προάσπισης του κύρους του μεγαλύτερου ΤΕΙ της χώρας μας.

Ανταποκριθήκατε πάντοτε σε κάθε έκκλησή μου για συνεργασία, υποστηρίξατε κάθε πρωτοβουλία μου κι αγωνιστήκατε μαζί μου αγόγγυστα, παρόλο που συχνά χρειάστηκε να υπερβείτε τα όριά σας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σεπτέμβριο του 2013 ο δρόμος μας διαγραφόταν μακρύς και δύσκολος, ίσως μάλιστα κάποιοι να πίστευαν ότι δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως και η επικείμενη ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου αποτελούν την ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν τι μπορούμε όλοι μαζί να καταφέρουμε, εάν παραμερίσουμε το προσωπικό κι εστιάσουμε στο κοινό συμφέρον, εάν αφήσουμε στην άκρη μικρότητες ή προσωπικές αντιπαλότητες και μεροληψία. Και μαζί καταφέραμε πολλά και για όλα αυτά σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου. 

ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΤΕΙ Αθήνας: Έναρξη, Λήξη μαθημάτων και Εξεταστικών Περιόδων 2017-2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr