Μεταπτυχιακά σε Κινέζους Φοιτητές από το ΤΕΙ Αθήνας - Συνεργασία με κινεζικό πανεπιστήμιο

Μια πολύ σημαντική συνεργασία με το κινεζικό πανεπιστήμιο Zhengzhou πέτυχε το ΤΕΙ Αθήνας για την υλοποίηση ενός διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος. 

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπίας από το μεγαλύτερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Μπρατάκο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, συμφωνήθηκε η εκπόνηση μεταπτυχιακού στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. 

Το πρόγραμμα, που θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα και θα απευθύνεται σε Κινέζους φοιτητές που βρίσκονται στην Αθήνα.

Επιπλέον, στον ίδιο τομέα, τα δυο ιδρύματα κατέληξαν στην από κοινού ανάθεση εκπόνησης διδακτορικών διατριβών για Ελληνες και Κινέζους με επιβλέπουσες τις δύο χώρες. Κατά τη διαμονή της στην Κίνα, η ελληνική αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον κοσμήτορα Ιστορίας του Fudan University και συζήτησαν θέματα συνεργασίας στην κατεύθυνση της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Ακόμα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής του ΤΕΙ Αθήνας φιλοξενήθηκαν από το Zhejiang Ocean University, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο συνεργασίας στους τομείς της ναυπηγικής, των  καλών τεχνών, των τροφίμων και της διατροφής, των μηχανολόγων, των ηλεκτρολόγων, της διοίκησης και οικονομίας, και του τουρισμού.

Μάλιστα, τα δύο ιδρύματα υπέγραψαν πρωτόκολο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων

Αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας

Η ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας:

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του ΤΕΙ Αθήνας σε πανεπιστήμια της Κίνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας του Erasmus+. Η επταμελής αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του Προέδρου του ιδρύματος, κ. Μιχάλη Μπρατάκου, επισκέφθηκε το Zhengzhou University, της ομώνυμης κινεζικής επαρχίας, όπου έγινε δεκτή από τον Πρύτανη του ιδρύματος, κ. Liu Jiongtian, και συζήτησε θέματα συνεργασίας στους τομείς Διοίκησης και Οικονομίας, Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών και ιδίως Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Ειδικά στον τελευταίο τομέα, συμφωνήθηκε η δημιουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην αγγλική γλώσσα, για κινέζους φοιτητές στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, στον ίδιο τομέα, συμφωνήθηκε η από κοινού ανάθεση εκπόνησης διδακτορικών διατριβών για κινέζους κι έλληνες φοιτητές, με επιβλέποντες από την Κίνα και την Ελλάδα, με έναρξη υλοποίησης το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο κ. Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, με τον κ. Αριστείδη Κοντογεώργη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με όλο το Τμήμα Τουριστικού Μάνατζμεντ του Zhengzhou University και συμφώνησαν, κατ’ αρχήν, στην εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και στη δημιουργία Τμήματος στην αγγλική γλώσσα με την Κοσμήτορα της Σχολής, κα ShuyunDu.

Στο πανεπιστήμιο αυτό, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, καθηγητής Χάρης Πρέσσας, έδωσε σχετική διάλεξη.

Προς όλα τα προαναφερόμενα, υπεγράφη διμερής συμφωνία Erasmus+ μεταξύ του Zhengzhou University και του ΤΕΙ Αθήνας.

Η υποδοχή και φιλοξενία της ελληνικής αντιπροσωπείας από τα προαναφερόμενο πανεπιστήμιο υπήρξαν παροιμιώδεις, με πλήρη επισημότητα, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων της επαρχίας, ανταλλαγή δώρων και παράθεση επίσημου γεύματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κίνα, ο Κοσμήτορας του Τμήματος Ιστορίας και Τουρισμού του Fudan University, κ. Huang Yang και ο Επίκουρος Καθηγητής Τουρισμού, κ. Sun Yunlong, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Μιχάλη Μπρατάκο και τον Αναπληρωτή Προέδρου, κ. Περικλή Λύτρα και συζήτησαν θέματα συνεργασίας της Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με το Τμήμα Ιστορίας και Τουρισμού του προαναφερόμενου πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Πεκίνο, συνομίλησε με τον έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο, κ. Λεωνίδα Ροκανά και τον υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Ευθύμιο Αθανασιάδη και διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας του ΤΕΙ Αθήνας με πανεπιστήμια του Πεκίνου.

Θετικά αποτελέσματα είχε και η συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών του Taiyuan University of Technology, κ. Hui Zhao και του κ. Wang Zhongwen, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Capital Film & Television Alliance και Γενικού Διευθυντή της Beijing Balhengshengtlan Culture Communication, καθώς και η συνάντηση με τον καθηγητή του Beijing Film Academy, κο Cheng Tieliang..

Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Αθήνας στην κατηγορία «ΤΕΙ Αθήνας» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr