ΤΕΙ Αθήνας, 10η, ημέρα, κατάληψη, 22/09,tei athinas Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας για 10η ημέρα

Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας για 10η ημέρα

Το ΤΕΙ Αθήνας,τελεί υπό κατάληψη για 10η ημέρα, συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Κυριακής, 13/9/2015 από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών που ζητούν να δοθεί άδεια στο Ν. Ρωμανό να φοιτά στο Ιδρυμα, έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες.

Κάνε LIKE στο Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας για να είσαι πάντα ενημερωμένος!


Οι καταληψίες με ανακοίνωση τους στην ιστοσελίδα του athens indymedia, καλούν σε πλαισίωση της κατάληψης για συνέχιση του αγώνα τους.

Πρώτη ανάρτηση καταληψιών 9πμ: Πλέον βρίσκονται μαζεμένοι έξω από την κατάληψη γύρω στους 100 φοιτητές-κομματόσκυλα, διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές. Στοχοποίηση της κατάληψης στο φουλ - έχουν φέρει ακόμα και κανάλια. Οι περισσότεροι έχουν σχηματίσει κλοιό μπροστά στην κεντρική πύλη. ΚΝίτες βρίσκονται στη δυτική πύλη. Οι σύντροφοι εντός του κατειλημμένου ΤΕΙ χρειάζονται επειγόντως κόσμο να στηρίξει.

Δεύτερη ανάρτηση καταληψιών 13μμ: Πλέον βρίσκονται μαζεμένοι έξω από την κατάληψη γύρω στους 100 φοιτητές-κομματόσκυλα, διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές. Στοχοποίηση της κατάληψης στο φουλ - έχουν φέρει ακόμα και κανάλια. Οι περισσότεροι έχουν σχηματίσει κλοιό μπροστά στην κεντρική πύλη. ΚΝίτες βρίσκονται στη δυτική πύλη.

Οι σύντροφοι εντός του κατειλημμένου ΤΕΙ χρειάζονται επειγόντως κόσμο να στηρίξει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Προχωράμε στην κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας ως κίνηση έμπρακτης αλληλεγύης στους αγώνες που διαμορφώνονται και διαδραματίζονται στην παρούσα χρονική και πολιτική συγκυρία. Πιο αναλυτικά:

Την άνοιξη του 2014, ο αναρχικός Νίκο Ρωμανός, ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες της υπόθεσης στο Βελβεντό Κοζάνης, δίνει πανελλήνιες μέσα από την φυλακή. Την ίδια χρονιά περνάει σε μια από τις σχολές του ΤΕΙ Αθηνών και έτσι βάσει της νομοθεσίας του ίδιου του κράτους δικαιούται να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες για τις οποίες και κάνει αίτηση. Παρόλα αυτά, οι αιτήσεις αυτές καταλήγουν στα αζήτητα, γεγονός το οποίοωθεί τον Νίκο Ρωμανό να τις διεκδικήσει ξεκινώντας επεργία πείνας στις 10/11/2014 και μετέπειτα απεργία δίψας στις 10/12/2014.

Διαβάστε ακόμη: Τι διατυπώθηκε στην Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Αθήνας για την κατάληψη!

Τον αγώνα του πλαισιώνει ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης το οποίο συνδράμει στην πίεση που ασκείται στο κράτος με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, μαζικές διαδηλώσεις, παρεμβάσεις και επιθέσεις σε εμπορικούς και κρατικούς στόχους και μηχανισμούς. Μετά από 31 μέρες αγώνα, ο υπ. Δικαιοσύνης παρουσίασε νέα τροπολογία που προβλέπει πως στους φοιτητές ή σπουδαστές σε ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα κρατουμένους, καταδίκους και υποδίκους μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον έχουν επιτυχία παρακολουθήσει το ένα τρίτο [1/3] των μαθημάτων και εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο εντός τειχών. Η τροπολογία γίνεται δεκτή και ο Νίκος Ρωμανός τερματίζει την απεργία πείνας και δίψας.

Ο Ν. Ρωμανός παρακολουθούσε με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων ακριβώς όπως προέβλεπε η τροπολογία. Βάσει αυτού είχε το δικαίωμα με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου του 2015 να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα της σχολής του στο ΤΕΙ Αθήνας με την προβλεπόμενη ηλεκτρονική επιτήρηση. Παρόλα αυτά το κράτος με την πρόφαση της υλικοτεχνικής ανεπάρκειας του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης (βραχιολάκι), καθώς και το σκόπιμα ασαφές περιεχόμενο της τροπολογίας ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για την τελική απόφαση για το εαν τελικά δικαιούται ο Ν. Ρωμανός τις εκπαιδευτικές άδειες ή όχι, κωλυσιεργεί μέχρι και σήμερα τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Τον αγώνα του Ρωμανού, ακολούθησε ένα ευρύτερος αγώνας απεργών πείνας πολιτικών και κοινωνικών κρατουμένων. Παράλληλα, απεργία πείνας ξεκίνησαν τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΘ και η αναρχική Αγγελική Σπυροπούλου με αίτημα την απελευθέρωση της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας του Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της Εύης Στατήρη συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου τις οποίες το κράτος προφυλάκισε ως αντίποινα για την ματαιωμένη απόπειρα απόδρασης μελών της ΣΠΘ από τις φυλακές Κορυδαλού στις αρχές Γενάρη 2015. Η Εύη Στατήρη παραμένει εκδικητικά και εκβιαστικά προφυλακισμένη μετά από 5 αιτήσεις αποφυλάκισης της και για αυτό τον λόγο από τη Δευτέρα 14/09 ξεκινάει απεργία πείνας. Την ίδια στιγμή η Αθήνα Τσάκαλου παραμένει σε καθεστώς ομηρίας εντός των ορίων της Σαλαμίνας στερούμενη το επισκεπτήριο στα παιδιά της αλλά και την πρόσβαση στην απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Σκοπός της κατάληψης, ως συνέχεια και ανταπόσπαστο κομμάτι των αγώνων των πολιτικών κρατουμένων, είναι να επαναφέρει το ζήτημα του Ρωμανού στην επικαιρότητα γνωστοποώντας παράλληλα τον αγώνα της Στατήρη μέχω του σαμποτάζ στην ομαλή λειτουργία του ΤΕΙ. Αυτή η κίνησηεπιδιώκει να διευρύνει τις στοχεύσεις της περιλαμβάνοντας στο πολιτικό της πλαίσιο τον αντιφασιστικό αγώνα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονίες, τον εγκλεισμό και τα πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών, καθώς και το αντιεκλογικό πρόταγμα. Η χρονική περίοδος που διανύουμε αποτελεί την αποκορύφωση ενός ανηλεούς πολέμου ενάντια στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με το διακρατικό οργανισμός της Ε.Ε. τους εκμεταλλεύεται, τους αιχμαλωτίζει και τους δολοφωνεί μαζικά τόσο στα σύνορα όσο και στο εσωτερικό των χωρών.

Η άρση των περιοριστικών όρων του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής από το ίδιο δικαστικό συμβούλιο που απέρρυψε της αίτησης της Εύης Στατήρη, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ που αναδεικνύει τη φασιστική φύση του κρατικού μηχανισμού. Ενός μηχανισμού που εδώ και χρόνια δίνει χώρο και πόρους στην ναζιστική οργάνωση προκειμένου να δρα ανενόχλητα  σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. χτυπώντας και δολοφονώντας μετανάστες και κοινωνικούς αγωνιστές όπως στις περιπτώσεις του Σαχνζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του λεγόμενου αγωνιστικούκινήματος εναπόθεσε τις ελπίδες του για την άμβλυνση των παραπάνω πρακτικών στην εκλογή του Σύριζα τον Γενάρη 2015. Το εμπόριο ελπίδας όμως χρεωκόπησε. Όπως ήταν αναμενόμενο τίποτα δεν άλλαξε. Η κρατική και καπιταλιστικήεπίθεση πήρε την πιο αποκάλυπτη μορφή της με την ψήφιση του 3ου και πλέον σκληρότερου μνημονίου. Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο προκυρήσσονται εκλογές με τους ψηφοφόρουςνα καλούνται εκ νέου να διαλέξουν τους εκμεταλλευτές τους, να συνθηκολογήσουν στην εξόντωση τους και να νομιμοποιήσουν την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Εμείς ως Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές προτάσουμε τον συνεχή, ακηδεμόνευτο αγώνα ενάντια σε κράτος, κεφάλαια και κάθε εξουσία για την ολική ρήξη με τον υπάρχον.

- ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

- ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

- ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΗ

- ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καλούμε σε πλαισίωση της κατάληψης και των δράσεων της,

Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών του κατειλημμένου Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των φοιτητών, θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr