ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΤΕΙ, ΑΘΗΝΑΣ, εξετάσεις, Πέμπτης, 17/9,2015,tei athinas,Μπρατάκος  ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Πέμπτης 17/9

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Πέμπτης 17/9

Στο ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Κυριακής, 13/9/2015 από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών που ζητούν να δοθεί άδεια στο Ν. Ρωμανό να φοιτά στο Ιδρυμα, έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες, όπως:

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)


(1) Εγγραφές νεοεισαχθέντων (2) Εξετάσεις φοιτητών (3) Εναρξη λειτουργίας Μεταπτυχιακών (4) Διαδικασία πρόσληψης εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού, κλπ.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η υπηρεσιακή υπουργός, Ευφροσύνη Κιάου, ενημερώθηκε σήμερα (16/9) για την υπόθεση από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλη Μπρατάκο.

«Η κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Αθήνας, που άρχισε τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται ως σήμερα, από μικρό αριθμό διαμαρτυρομένων για τον αποκλεισμό από τις εξετάσεις και τη φοίτηση του φοιτητή Ν. Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθήνας, πρέπει να σταματήσει αμέσως διότι έχει αποτέλεσμα την αναστολή όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος (εγγραφές και εξετάσεις φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών κ.λπ.)» δήλωσε η κ. Κιάου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο του ιδρύματος.

Ανεξάρτητα από την ικανοποίηση ή όχι του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, η υπουργός πιστεύει ότι «η διαμαρτυρία και συμπαράσταση που εκδηλώνεται κατά τον προαναφερθέντα τρόπο και χρόνο δεν μπορεί να εκφράζει τη βούληση του ίδιου του Ν. Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του ιδρύματος  αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήναςκ. Μπρατάκος προέβει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Α. Η υπουργός εξέτασε με κατανόηση το θέμα και επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Δ.Παπαγγελόπουλο για τη διευθέτησή του.

Β. Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΙ Αθήνας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας στις δραστηριότητες του Ιδρύματος, θα υπάρξει πρόνοια για επίλυση των προβλημάτων (διακοπείσα εξεταστική περίοδος, εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων κ.λπ.) που συσσωρεύοντα

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, Θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμη: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr