ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΤΕΙ, ΑΘΗΝΑΣ, εξετάσεις, Τετάρτης, 16/9, tei athinas, 2015, exetastikh,eggrafes

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Τετάρτης 16/9

Στο ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Κυριακής, 13/9/2015 από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών που ζητούν να δοθεί άδεια στο Ν. Ρωμανό να φοιτά στο Ιδρυμα,  έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες, όπως:

(1) Εγγραφές νεοεισαχθέντων (2) Εξετάσεις φοιτητών (3) Εναρξη λειτουργίας Μεταπτυχιακών (4) Διαδικασία πρόσληψης εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού, κλπ.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, Θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Η ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας με έκπληξή της διαπιστώνει τη συνέχιση της κατάληψης των κεντρικών εγκαταστάσεων του από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών/αντιεξουσιαστών και σήμερα 15-09-2015.

Οι εν λόγω καταληψίες επικαλούνται τη διευκόλυνση των σπουδών του έγκλειστου Ν. Ρωμανού, φοιτητή του Ιδρύματος, θέμα για το οποίο το Ίδρυμα έχει τοποθετηθεί θετικά.

Είναι γνωστό ότι το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια το Ίδρυμα δεν έχει ως προς αυτό καμία αρμοδιότητα. Παρόλα αυτά, ενημέρωσε σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, όπως και τους καταληψίες.

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και καθυστερήσεων στις λειτουργίες του Ιδρύματος (όπως διακοπή της εξεταστικής περιόδου, της έναρξης των μεταπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος, των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, της αξιολόγησης του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.λπ.).

Η Διοίκηση του Ιδρύματος καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί τους καταληψίες να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και τη συνέχιση των λειτουργιών του Ιδρύματος, διακόπτοντας άμεσα την έκνομη δραστηριότητά τους.  

Σε κάθε περίπτωση, η νομιμότητα θα πρέπει, να επικρατήσει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Αθηνών:

Η Παιδεία είναι αναπόσπαστο δικαίωμα και κεκτημένο του Ελληνικού λαού. Για τη νεολαία το δικαίωμα στη γνώση, η διαμόρφωση κριτικής σκέψης αλλά και το όραμα για την αλλαγή νοτροπίας στην αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι χαρακτηριστικά που πηγάζουν από την Παιδεία. Στη συνέχεια αυτής της συλλογιστικής, πρεσβεύουμε την ιδέα για ένα μαζικό φοιτητικό κίνημαπου διαφυλάτει τους δημοκρατικούς θεσμούς, ασπάζεται κάθε διαφορετική άποψη και οφείλει να λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις για την ομαλή λειτουργία στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, υποστηρίζοντας έτσι το ρόλο του στη συνδιοίκηση.

Είναι σύνηθες φαινόμενο ομάδες αναρμόδιων ανθρώπων να θεωρούν ότι αποδίσουν δικαιοσύνη, κάνοντας κατάχρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, λοιδαρώντας με αυτό τον τρόπο την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου. Μια ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο χώρο του ΤΕΙ Αθήνας από το μεσημέρι της Κυριακής. Άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το χώρο του Ιδρύματος και αντιτάσσονται μεταξύ άλλων στην απόφαση του κράτους να μην χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό.

Αναστέλλουν βιαίως ολες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες εμποδίζοντας τόσο την ομαλή διεκπεραίωση της εξεταστικής όσο και την διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής νεοεισαχθέντων σπουδαστών. Στο ΤΕΙ Αθήνας όπως και σε άλλα Ιδρύματα είναι γνωστό πως εισέρχονται ετησίως φοιτητές από κάθε άκρη της χώρας. Αυτή η βίαιη κατάληψη του Ιδρύματος τοποθετεί άλλο ένα τροχοπέδη στους γονείς που έχουν βασίσει όλη τους την ζωή στην εισαγωγή των παιδιών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε υποχρεωμένοι, σαν μέρος την ακαδημαϊκής κοινότητας οι φοιτητές να σεβαστούμε τον κόπο τους και να τους υποδεκτούμε ομαλά στην μικρογραφία της κοινονίας μας, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ως Πανελλήνια αγωνιστική σπουδαστική παράταξη του ΤΕΙ Αθήνας, αλλά και ως φοιτητές που ασχολούνται με την καθημερινότητα του Ιδρύματος, κρίνουμε αδιανόητο το γεγονός ότι αιτήματα τα οποία ζητούν απόδοση δκαιοσύνης δεν είναι μέρος ανοικτού και δημοκρατικού διαλόγου. Εν κατακλείδη, εφόσον η κατάληψη δεν είναι προϊόν ζύμωσης και απόφασης των σπουδαστών του ΤΕΙ Αθήνας, μέσα από την διαδικασία της γενικής συνέλευσης καταδικάζουμε τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο του Ιδρύματος ακι καλούμε τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την πολιτεία να επανατοποθετηθούν για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr