ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΕΙ, ΑΘΗΝΑΣ,κατάληψη, προβλημάτων,tei athinas ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Η κατάληψη δημιουργεί σωρεία προβλημάτων

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Η κατάληψη δημιουργεί σωρεία προβλημάτων

Στο ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Κυριακής, 13/9/2015 από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών που ζητούν να δοθεί άδεια στο Ν. Ρωμανό να φοιτά στο Ιδρυμα,  έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες, όπως:

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)


1. Εγγραφές νεοεισαχθέντων

2. Εξετάσεις φοιτητών

3. Εναρξη λειτουργίας Μεταπτυχιακών

4. Διαδικασία πρόσληψης εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού, κλπ

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, Θα σας κρατούν ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το ΤΕΙ Αθήνας. Μείνετε συντονισμένοι!

Η ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας με έκπληξή της διαπιστώνει τη συνέχιση της κατάληψης των κεντρικών εγκαταστάσεων του από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών/αντιεξουσιαστών και σήμερα 15-09-2015.

Οι εν λόγω καταληψίες επικαλούνται τη διευκόλυνση των σπουδών του έγκλειστου Ν. Ρωμανού, φοιτητή του Ιδρύματος, θέμα για το οποίο το Ίδρυμα έχει τοποθετηθεί θετικά.

Είναι γνωστό ότι το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια το Ίδρυμα δεν έχει ως προς αυτό καμία αρμοδιότητα. Παρόλα αυτά, ενημέρωσε σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, όπως και τους καταληψίες.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και καθυστερήσεων στις λειτουργίες του Ιδρύματος (όπως διακοπή της εξεταστικής περιόδου, της έναρξης των μεταπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος, των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, της αξιολόγησης του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.λπ.).

Η Διοίκηση του Ιδρύματος καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί τους καταληψίες να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και τη συνέχιση των λειτουργιών του Ιδρύματος, διακόπτοντας άμεσα την έκνομη δραστηριότητά τους.  

Σε κάθε περίπτωση, η νομιμότητα θα πρέπει, να επικρατήσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα, 15/9/2015

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr