ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Τρίτης 15/9

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Τρίτης 15/9 

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, θα επικοινωνήσουν αύριο με τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών και θα σας ενημερώσουν με σχετική δημοσίευση για όλες τις αλλαγές. Μείνετε συντονισμένοι για την καθημερινή σας ενημέρωση.

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΤΕΙ Αθηνών (ΕΔΩ)


Οι καταληψίες να αναφερθεί πως ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων (Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Αθηνών όπως στάλθηκε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, σχετικά με την κατάληψη στο Ίδρυμα έχει ως εξής:

Η Παιδεία είναι αναπόσπαστο δικαίωμα και κεκτημένο του Ελληνικού λαού. Για τη νεολαία το δικαίωμα στη γνώση, η διαμόρφωση κριτικής σκέψης αλλά και το όραμα για την αλλαγή νοτροπίας στην αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι χαρακτηριστικά που πηγάζουν από την Παιδεία. Στη συνέχεια αυτής της συλλογιστικής, πρεσβεύουμε την ιδέα για ένα μαζικό φοιτητικό κίνημαπου διαφυλάτει τους δημοκρατικούς θεσμούς, ασπάζεται κάθε διαφορετική άποψη και οφείλει να λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις για την ομαλή λειτουργία στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, υποστηρίζοντας έτσι το ρόλο του στη συνδιοίκηση.

Είναι σύνηθες φαινόμενο ομάδες αναρμόδιων ανθρώπων να θεωρούν ότι αποδίσουν δικαιοσύνη, κάνοντας κατάχρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, λοιδαρώντας με αυτό τον τρόπο την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου. Μια ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο χώρο του ΤΕΙ Αθήνας από το μεσημέρι της Κυριακής. Άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το χώρο του Ιδρύματος και αντιτάσσονται μεταξύ άλλων στην απόφαση του κράτους να μην χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό.

Αναστέλλουν βιαίως ολες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες εμποδίζοντας τόσο την ομαλή διεκπεραίωση της εξεταστικής όσο και την διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής νεοεισαχθέντων σπουδαστών. Στο ΤΕΙ Αθήνας όπως και σε άλλα Ιδρύματα είναι γνωστό πως εισέρχονται ετησίως φοιτητές από κάθε άκρη της χώρας. Αυτή η βίαιη κατάληψη του Ιδρύματος τοποθετεί άλλο ένα τροχοπέδη στους γονείς που έχουν βασίσει όλη τους την ζωή στην εισαγωγή των παιδιών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε υποχρεωμένοι, σαν μέρος την ακαδημαϊκής κοινότητας οι φοιτητές να σεβαστούμε τον κόπο τους και να τους υποδεκτούμε ομαλά στην μικρογραφία της κοινονίας μας, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ως Πανελλήνια αγωνιστική σπουδαστική παράταξη του ΤΕΙ Αθήνας, αλλά και ως φοιτητές που ασχολούνται με την καθημερινότητα του Ιδρύματος, κρίνουμε αδιανόητο το γεγονός ότι αιτήματα τα οποία ζητούν απόδοση δκαιοσύνης δεν είναι μέρος ανοικτού και δημοκρατικού διαλόγου. Εν κατακλείδη, εφόσον η κατάληψη δεν είναι προϊόν ζύμωσης και απόφασης των σπουδαστών του ΤΕΙ Αθήνας, μέσα από την διαδικασία της γενικής συνέλευσης καταδικάζουμε τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο του Ιδρύματος ακι καλούμε τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την πολιτεία να επανατοποθετηθούν για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr