Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος ενός 21χρονου φοιτητή, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούσε, στα "πρότυπα" μακελειών, που έχουμε δει κατά καιρούς σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αφορούσε στις παραπάνω απειλές από χρήστη του διαδικτύου. 

Από τη στοχευμένη ψηφιακή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε, ότι σε διαδικτυακή ομάδα – γκρουπ φοιτητών του συγκεκριμένου T.E.I. της Αττικής, υπήρχε αναρτημένο μήνυμα από άγνωστο χρήστη, στο οποίο διατύπωνε δημόσια, ότι θα προβεί σε βίαιες πράξεις, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων, εντός του ανωτέρω Ιδρύματος, ενώ οι απειλές ήταν στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών του εξωτερικού! 

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Από την διαδικτυακή έρευνα, και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε ότι το επίμαχο μήνυμα το είχε αναρτήσει ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος εντοπίστηκε και εξεταζόμενος, αποδέχθηκε ότι είχε αναρτήσει τις απειλές, πλην όμως ισχυρίστηκε, ότι δεν είχε πρόθεση να τις πραγματοποιήσει. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr