''Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΤΕΙ Αθήνας'' - Αμεση η αντίδραση των Σπουδαστών με κινητοποιήσεις

Αμεση αντίδραση με κινητοποιήσεις από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τις διαρκείς χορηγίες από το ΤΕΙ Αθήνας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Αθήνας ανακοίνωση – σχέδιο πρότασης για χορηγίες προς το ΤΕΙ με την ονομασία «Ηλεκτρονικός Κουμπαράς». Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι: «Στα πλαίσια της ποικιλότροπης ενίσχυσης των πόρων του ΤΕΙ Αθήνας, προτείνεται μια συνεχής χορηγική εκστρατεία με μικρότερη κατάθεση του ποσού των 10€»! Μάλιστα όσοι «καλοθελητές» προσφέρουν μεγάλα ποσά στο ίδρυμα, απολαμβάνουν κάποια προνόμοια. Από την χορήγηση όποιου χώρου του ΤΕΙ αυτοί θελήσουν, μέχρι και τον τίτλο του «επίτιμου καθηγητή» μπορούν να αποκτήσουν(!).

Τα προηγούμενα χρόνια το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προειδοποιούσε ότι η συνεχής υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ, η συνεχής υποβάθμιση γίνεται συνειδητά, πετσοκόβωντας ουσιαστικά τον κρατικό προυπολογισμό προς τα ιδρύματα, ενώ παράλληλα δίνονται εκατομμύρια ευρώ προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε ερευνητικά και μεταπτυχιακά προγράμματα που βεβαίως θέλουν να αξιοποιούν συνεχώς τα μονοπώλια για να διευρύνουν τα κέρδη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δόθηκε κονδύλι ύψους 7 εκ. € για την πρακτική άσκηση από το ΤΕΙ Αθήνας προς τους επιχειρηματίες για να γινόμαστε ακόμα πιο πελάτες, ουσιαστικά να δουλεύουμε τζάμπα για τα αφεντικά!


Το συγκεκριμένο σχέδιο πρότασης για τις χορηγίες είναι ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση του ΤΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι οι χρηματοδότες δεν θα δίνουν χρήματα στο ΤΕΙ επειδή είναι γενικά καλοί άνθρωποι, ούτε για την «ψυχή της μάνας τους»! Ιδιωτική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων σημαίνει ότι:

  • Σταδιακά θα μπουν δίδακτρα. Θα πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για να σπουδάσουμε.
  • Οι χρηματοδότες θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν το επιστημονικό αντικείμενο των σχολών, ουσιαστικά θα καθορίζουν τι και πόσα θα μαθαίνουμε βάσει των δικών τους συμφερόντων, βάσει του πως θα βγάζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη!
  • Θέλουν να κάνουν τους σπουδαστές πελάτες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πλέον θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, θα αγοράζουμε δηλαδή τη γνώση με το κομμάτι, δεν θα υπάρχει ολοκληρωμένη μόρφωση βάσει των αναγκών.

Χρειάζεται να υπάρξει επαγρύπνηση! Να σημάνει ξεσηκωμός παντού! Σε όλα τα τμήματα, τα έτη!

Δεν θα επιτρέψουμε οι κόποι των γονιών μας να πάνε χαμένοι!

Όλα αυτά τα χρόνια εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε ματώσει για να καταφέρουμε να σπουδάζουμε. Σε μας μοιράζουν τα ψίχουλα και στους βιομήχανους μοιράζουν απλόχερα την κρατική περιουσία και τα ιδρύματα, την μόρφωση! Βαρεθήκαμε να ακούμε από τις διοικήσεις των ΤΕΙ, τους προϊσταμένους και το Υπουργείο παιδείας ψέματα. Έχουν ευθύνη για τους μειωμένους προυπολογισμούς για την κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης!

Χρειάζεται τώρα να οργανωθούμε ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση!

  • Να γίνουν άμεσα έκτακτες συνελεύσεις στα έτη, στους συλλόγους, να υπάρξει άμεση και μαζική κινητοποίηση ώστε να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους!
  • Απο την Δευτέρα 10/11 καλούμε σε κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας μέχρι να συναντηθούμε με τον Υπουργό Παιδείας για να μας δώσει απαντήσεις!

Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του ΤΕΙ Αθήνας! Σπάμε τον «ηλεκτρονικό κουμπαρά»!

Όλοι την Πέμπτη 13/11 στην μεγάλη κινητοποίηση των ΤΕΙ στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr