Στις 7 και 8 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το 1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο στην Κοινωνική Εργασία με Ευρωπαϊκή Συμμετοχή με θέμα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας (Δ/νση: Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω). Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (EASSW) και το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ).

Το Συμπόσιο έχει σκοπό να αποτελέσει την αφορμή για την ανάπτυξη ενός διαλόγου για την κοινωνική πραγματικότητα, την κοινωνική πολιτική, την κοινωνική πρόνοια, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το ρόλο της Κοινωνικής Εργασίας την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση, με την μεγάλη ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, την αύξηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την όλο και μεγαλύτερη ακραία φτώχεια, την αύξηση των ανισοτήτων, του μεγαλύτερου κοινωνικού αποκλεισμού και τις μεγάλες περικοπές στα συστήματα υγείας, ψυχικής υγείας και κοινωνικής προστασίας έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική κρίση. Οι επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχική υγεία και γενικότερα στην ψυχοκοινωνική κατάσταση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κάθε ηλικίας, της χώρας μας είναι πολλές και σοβαρές. Παρά του ότι τα αιτήματα ψυχοκοινωνικής φροντίδας και προστασίας έχουν αυξηθεί, η αντιμετώπισή τους επιχειρείται σε ένα πλαίσιο διαρκούς συρρίκνωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και γενικότερα του συστήματος κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr