Απεργούν οι Καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας

Απεργούν οι Καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας

ΤΕΙ Αθήνας: Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) ΤΕΙ Αθήνας στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου 2017.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) του ΤΕΙ Αθήνας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση, που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι συνδικαλιστικοί φορείς στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 διότι:


1. Η κατάσταση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης χειροτερεύει διαρκώς, αφού όλα σχεδόν τα τμήματα έχουν «απογυμνωθεί» από προσωπικό και οι Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι αδυνατούν να καλύψουν στοιχειωδώς τα προγράμματα σπουδών. Οι συνεχείς περικοπές των πιστώσεων των Ανώτατων Ιδρυμάτων, έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών τους.  Σ αυτό το πλαίσιο, η επιχειρούμενη «Πανεπιστημιοποίηση» των Τ.Ε.Ι. δεν δικαιολογεί καμιά αισιοδοξία ότι θα επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα των Ιδρυμάτων, των μελών ΔΕΠ, των φοιτητών και των υπόλοιπων εργαζόμενων.

2. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των μνημονίων που καταστρατηγούν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας οδηγώντας μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση.

3. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση των εργασιακώνσχέσεων, στη μεγάλη υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,  στην καταστροφική πολιτική που ακολουθείται στο ασφαλιστικό και στην εκ νέου μείωση των συντάξεων.

4. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις νέες μισθολογικές μειώσεις των διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που φτάνουν μέχρι και το 6,4%, ως εφαρμογή του νέου μισθολογίου και έρχονται να προστεθούν στην άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων και δώρων των τελευταίων 8 ετών. Το γεγονός αυτό συντελεί στην αδυναμία στελέχωσης των ΑΕΙ της χώρας με το κατάλληλο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό.

5. Ζητάμε, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των Ιδρυμάτων για μια Δημόσια, Δωρεάν, Ποιοτική  και Δημοκρατική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, αξιοπρεπείς μισθούς για τα μέλη ΔΕΠ και προκήρυξη νέων θέσεων, ώστε να καλυφθούν με επάρκεια οι διδακτικές ανάγκες των ιδρυμάτων..

6. Αγωνιζόμαστε για εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας ώστε να προκόψει προς όφελος του ελληνικού λαού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του ΤΕΙ Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 14 ης Δεκεμβρίου 2017.

Στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr,

Η Πρόεδρος
Ευαγγελία Αντωνίου
Ο Γενικός Γραμματέας
Αλέξανδρος Σαχινίδης

Δυναμώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr