FoititikaNea Newsroom
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Για ένατη συνεχή χρονιά δημοσιεύεται η λίστα του οργανισμού Research.com με τους/τις κορυφαίους/ες επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τους πλέον αξιόπιστους διεθνώς Δείκτες Επιστημονικής Ποιότητας (H & D-index) και τα επιστημονικά επιτεύγματά τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπροσωπείται από 9 μέλη ΔΕΠ στον κατάλογο με τους/τις επιστήμονες του 2023 με τις περισσότερες αναφορές ερευνητικών εργασιών τους σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος αναφοράς (7 μέλη για το 2022). 

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία της κατάταξης μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπο https://research.com/our-methodology.

Τα 9 μέλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2023, ανά θεματική κατηγορία, είναι:

Ecology and Evolution:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάχθηκε 360ο παγκοσμίως, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη, και 2ο σε εθνικό επίπεδο ανάμεσα σε 7 ελληνικά πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή 4 ερευνητών/τριών με 589 δημοσιεύσεις και D-Index 175.

Computer Science:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάχθηκε 589ο παγκοσμίως και 10ο σε εθνικό επίπεδο ανάμεσα σε 24 ελληνικά πανεπιστήμια, σημειώνοντας και σε αυ΄τη τη θεματική άνοδο, με τη συμμετοχή 3 ερευνητών με 507 δημοσιεύσεις και D-Index 121.

Environmental Sciences:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάχθηκε 434ο παγκοσμίως και 7ο σε εθνικό επίπεδο ανάμεσα σε 11 ελληνικά πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή 3 ερευνητών/τριών με 217 δημοσιεύσεις και D-Index 108.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.