Φοιτητικό Πάσο 2016: Όσα πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετείς φοιτητές

Όσα πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετείς φοιτητές για το Φοιτητικό Πάσο 2016

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των φοιτητών σας παρουσιάζουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές σχετικά με την έκδοση και παραλαβή του φοιτητικού πάσου.

ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ


Οι νεοεισαχθέντες μόλις ολοκληρώσουν το στάδιο της εγγραφής τους θα παραλάβουν από την αρμόδια γραμματεία του Τμήματος τους την βεβαίωση πρόσβασης (όπως ορίζει η γραμματεία είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά).

Η σελίδα των Πρωτοετών φοιτητών στο Facebook ΕΔΩ

Αφού βέβαια έχετε παραλάβει την βεβαίωση πρόσβασης η Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος στο οποίο φοιτάτε σας δίνει και ένα Username και ένα Password για να έχετε πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που ανήκετε (Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ). Με αυτό το Username και Password θα μπείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας submit-academicid.minedu.gov.gr για την έκδοση του φοιτητικού πάσου - ακαδημαϊκής ταυτότητας σας.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ

Το Φοιτητικό πάσο θα το παραλάβετε από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχετε επιλέξει μεταξύ όλων των διαθέσιμων ανά την Επικράτεια κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής (online) σας αίτησης. Μετά την έγκριση της αίτησης σας από την γραμματεία του τμήμτος σας το φοιτητικό πάσο θα βρίσκεται στο σημείο διανομής της περίπου μετά από 5-7 εργάσιμες ημέρες.

Κατά την παραλαβή της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας θα πρέπει να επιδεικνύετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να αναφέρετε τον μοναδικό αριθμό της αίτησης σας και τον 6ψήφιο κωδικό PIN, τον οποίο θα έχετε λάβει με sms και e-mail.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το φοιτητικό πάσο εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr