Όλα πρέπει να ξέρει ο φοιτητής για το Φοιτητικό Διαγωνισμό Business Talents 2015

Όλα πρέπει να ξέρει ο φοιτητής για το Φοιτητικό Διαγωνισμό Business Talents 2015.

Εγγραφές στο BUSINESSTALENTS.COM μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, 2015, 10πμ!

- Δημιούργησε την δική σου “διευθυντική ομάδα” από 3 ή 4 άτομα και διάλεξε το όνομα της εταιρίας που θα διευθύνεις. Η ομάδα μπορεί να είναι και μικτή, από διαφορετικά Ε.Ι.


- Τα μέλη θα πρέπει να είναι φοιτητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΙΔ.Κολλέγιο στην Ελλάδα, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, ή απόφοιτοι (ως 1 χρόνο) και κάτω των 27 ετών

- Κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να εγγραφεί ξεχωριστά, κάτω από το όνομα της εταιρίας σας. Εγγραφή στο “Μέλλον σου” ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ. Πρώτα εγγράφεται ο ‘εκπρόσωπος’ και δίνει τα emails των άλλων μελών που λαμβάνουν ένα μήνυμα με Link για να Εγγραφούν.

- Κάθε Προσομοίωση αποτελείται από 5 εταιρίες (ομάδες).Η εταιρία σας θα ανταγωνισθεί άλλες 4 εταιρίες στο business game.Όλες οι εταιρίες είναι του ιδίου κλάδου για να υπάρχει συγκρισιμότητα. Ανταγωνίζεστε με τις άλλες ομάδες για το ποιά θα φέρνει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα κάθε εταιρικό ‘Ετος’.

- Κάθε εταιρία θα έχει έναν κωδικό για να μπορεί να εισέρχεται στον Προσομοιωτή MMT και να εισάγει τις Αποφάσεις της.

- Θα προετοιμάζετε ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο (business plan) για κάθε ‘Ετος (εβδομάδα) του Διαγωνισμού (βλ. “Ημερολόγιο –Χρονοδιάγραμμα’ ), για το οποίο θα εισάγετε στον Προσομοιωτή τις Αποφάσεις σας και αυτός θα σας επιστρέφει Οικονομικά Αποτελέσματα.

- Για να ξεκινήσετε, κατεβάζετε και διαβάζετε Το ΣΕΝΑΡΙΟ, που εξηγεί ποιά είναι η εταιρία σας, ποια η αγορά, και δίνει τα στοιχεία για να πάρετε τις Αποφάσεις σας.

- Η εταιρία σας θα βαθμολογείται κάθε ‘Ετος ανάλογα με τη θέση της σε σχέση με τις άλλες 4 εταιρίες.Θα πρέπει να διαβάσετε τα κριτήρια βαθμολογίας και κατάταξης.

- Θα καταθέσετε – στην Online φάση- 9 Επιχειρηματικά Σχέδια όπως υποδεικνύει το ημερολόγιο. Χρονοδιάγραμμα

- Ανάλογα με τη θέση στην πεντάδα σας βάσει εταιρικής κερδοφορίας, η εταιρία σας παίρνει μια βαθμολογία. Το άθροισμα των βαθμών είναι αυτό που θα ορίσει τη θέση της στην περιφέρειά σας στο τέλος των 9 ετών, που ολοκληρώνονται τα Ημιτελικά, και θα είναι το κριτήριο πρόκρισης στον Τελικό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, υπάρχει σαν 2ο κριτήριο κατάταξης η κερδοφορία της εταιρίας.

- Σε κάθε αλλαγή Φάσης, ανά 3 Έτη, οι εταιρείες κληρώνονται πάλι και θα ανταγωνίζεστε με διαφορετικές ομάδες στην πεντάδα σας, ξεκινώντας με τα αρχικά στοιχεία.

- Οι 75 επικρατέστερες εταιρίες-ομάδες, αυτές με την μεγαλύτερη βαθμολογία στο τέλος της Ημιτελικής φάσης, θα προκριθούν στον Εθνικό Τελικό της 30ης Μαΐου 2015.

Εγγραφές και αναλυτική ενημέρωση στο site:  www.businesstalents.com 

Κάνε LIKE  στο BUSINESS TALENTS στο Facebook:  www.facebook.com/BusinessTalentsGR 

Δες video από τον περσινό συναρπαστικό τελικό: http://youtu.be/89JrppTjLA8

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr