Άνοιξαν οι εγγραφές για τον πρωτοποριακό φοιτητικό διαγωνισμό Business Talents 2014-2015

Το Business Talents είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός για Φοιτητές με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, που θα σας επιτρέψει να διοικήσετε με την ομάδα σας μία εταιρία και να  εξασκηθείτε στη λήψη κάθε είδους αποφάσεων πάνω στις λειτουργίες της. Είναι μια πρακτική στην Επιχειρηματικότητα που αναπτύσσει τις δεξιότητές σας. Ο διαγωνισμός είναι εθνικός και διεθνής και αποτελεί μία συναρπαστική πρακτική εμπειρία με τη χρήση του προσομοιωτή. Γίνεται για 2η χρονιά στην Ελλάδα μετά την περσινή επιτυχία με 2.220 συμμετέχοντες σε 654 ομάδες-εταιρίες από όλα (κυριολεκτικά) τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.

Οι εγγραφές των ομάδων για τον διαγωνισμό Business Talents  άνοιξαν στις 16/12. Ο διαγωνισμός  θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2015 και θα διαρκέσει έως αρχές Μαΐου 2014 στο Διαδίκτυο, Δωρεάν.  Ο εθνικός Τελικός είναι στις 30 Μαΐου 2015. Θα μπορείτε να εγγραφείτε σαν ομάδα έως 12 Φεβρουαρίου 2015.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει: 


  • Να είστε φοιτητής/σπουδαστής σε ένα πανεπιστήμιο/ανώτερη σχολή/κολλέγιο στην Ελλάδα.
  • Να είστε τουλάχιστον 17 ετών και έως 27.
  • Tα μέλη της ομάδας σας (3 ή 4 άτομα) θα πρέπει να είναι φοιτητές/σπουδαστές, από το ίδιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή από διαφορετικά (σ’αυτή την περίπτωση θα δηλωθεί σαν “κύριο” Ε.Ι. αυτό του εκπροσώπου της ομάδας). Μπορούν επίσης να είναι από διαφορετικά έτη σπουδών. Μπορείτε επίσης να έχετε αποφοιτήσει (έως 1 χρόνο).

Γιατί να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό Business Talents; 

  • Θα μπορέσετε να ζήσετε τις ίδιες εμπειρίες με αυτές των στελεχών μιας πραγματικής εταιρίας, σε πιστή αναπαράσταση της αγοράς και του ανταγωνισμού και των αντιδράσεών τους.
  • Θα έχετε στη διάθεσή σας ένα πειραματικό εργαστήριο ενεργειών για να βιώσετε τον επιχειρηματικό κόσμο.l
  • Θα εμπεδώσετε τη θεωρία κάνοντας πράξη την Στρατηγική σας για την εταιρία, δουλεύοντας Επιχειρηματικά Σχέδια (Business Plans) με αποφάσεις, πάνω στον κύκλο προγραμματισμού (Ανάλυση , Σχεδιασμός, Εκτέλεση, Έλεγχος).
  • Θα αποκτήσετε περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσετε το μέλλον και να σκεφθείτε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό.
  • Θα αναπτύξετε δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε οποιαδήποτε θέση και επάγγελμα για όλη σας τη ζωή.

Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρεις για τη διαδικασία του διαγωνισμού και για να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού.

www.businesstalents.com

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr