ΟΠΑ/ΑΣΟΕΕ: Που θα πραγματοποιηθούν οι Φοιτητικές Εκλογές 2016

ΟΠΑ: Σε ποιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι Φοιτητικές Εκλογές 2016

Φοιτητικές Εκλογές ΟΠΑ | Οι Φοιτητικές Εκλογές του ΟΠΑ μετά από πρωτοβουλία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΡΑΣ-ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝΑ/ΑΡΔΙΝ/ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ) θα πραγματοποιηθούν φέτος στον χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Μέγαρο Μουσικής).

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, θα καλύψουν όπως και κάθε χρόνο τις φοιτητικές εκλογές με ΖΩΝΤΑΝΗ/LIVE μετάδοση των αποτελεσμάτων (Μείνετε Συντονισμένοι).


Η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας όπως στάλθηκε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, έχει ως εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά από τρία χρόνια χωρίς εκλεγμένα φοιτητικά όργανα, βλέπουμε το φοιτητικό σύλλογο να αδρανοποιείται όλο και περισσότερο, στερούμενος τις δομές και τη συλλογική ζωή του. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρήσαμε από την αρχή αναγκαία τη διεξαγωγή εκλογών του συλλόγου με τα κριτήρια της ενιαίας, δημοκρατικής, μαζικής διαδικασίας ελπίζοντας να διεξάγουμε τις εκλογές όχι σαν μια αναπαραγωγή κομματικών μηχανισμών αλλά σαν μια πραγματικά συλλογική διαδικασία των φοιτητών. Με αυτό τον τρόπο, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να νοηματοδοτήσουμε τις εκλογές σαν μια μάχη απέναντι στην αποχή, στην αποπολιτικοποίηση και τις καθεστωτικές δυνάμεις τις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.

Προφανώς μια τέτοια επιθυμία δεν ήταν ιδιαίτερα αρεστή στις υπόλοιπες δυνάμεις,  οι οποίες την σαμπόταραν έμπρακτα με την επιδίωξη να πραγματοποιηθεί η επιλογή του τρόπου και χώρου διεξαγωγής της διαδικασίας με από τα πάνω συνεννοήσεις και συμφωνίες στην πλάτη των φοιτητών/τρίων. Ως Ενωτική Πρωτοβουλία επιδιώξαμε να ανοίξουμε τη συζήτηση μέσω της διεξαγωγής  Γενικής Συνέλευσης, στην οποία καλούσαμε τις πολιτικές δυνάμεις και τους φοιτητές/τριες να τοποθετηθούν για τη δυνατότητα διεξαγωγής και περιφρούρησης αυτών. Από την αδυναμία συγκρότησης της συνέλευσης σε απαρτία, από την αδιευκρίνιστη στάση των υπόλοιπων δυνάμεων στo ζήτημα της διαδικασίας και της περιφρούρησης, καθώς και από την ηχηρή απουσία ΠΑΣΠ-ΔΑΠ αντιληφθήκαμε ότι κανείς και καμία δεν εγγυούνταν τη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Αντ’ αυτού πληροφορηθήκαμε την επιδίωξη των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ  να διεξαχθούν οι εκλογές σε ιδιωτικό χώρο, με αποκορύφωμα τις προτάσεις για ξενοδοχεία. Τέτοιες προτάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από τους φοιτητές. Δεν νοείται μια τόσο κομβική διαδικασία του φοιτητικού συλλόγου να διεξάγεται σε χώρους που δεν ταιριάζουν με τις αρχές του και πόσο μάλλον να τις εγγυούνται μπράβοι ή δυνάμεις καταστολής που αμέτρητες φορές έχει το φοιτητικό κίνημα βρεθεί απέναντί τους όταν πάλευε για τα συμφέροντα του!

Ως εκ τούτου λοιπόν, αφού εξετάσαμε πλήρως τη δυνατότητα διεξαγωγής των εκλογών σε άλλους χώρους φοιτητικού ασύλου (με δεδομένη τη αδυναμία διασφάλισης των εκλογών στην ΑΣΟΕΕ), κάτι που δεν κατέστη εφικτό, θεωρήσαμε σκόπιμο να αναζητήσουμε έναν δημόσιο χώρο. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο βρήκαμε τον χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (στο μετρό Μέγαρο Μουσικής, στο Πάρκο Ελευθερίας) το οποίο μάλιστα στεγάζει και τις εκλογές του Συνδέσμου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών. Σε αυτό συμφώνησαν όλες οι δυνάμεις του φ.σ. πέραν της ΠΚΣ (κατά) και των Αγ. Κινήσεων (λευκό με τοποθέτηση) . Θεωρούμε τη στάση της ΠΚΣ εξαιρετικά προβληματική στο βαθμό που δεν είναι ειλικρινής απέναντι στο σύλλογο  και επιμένει για εκλογική διαδικασία στο χώρο της ΑΣΟΕΕ όταν γνωρίζουμε την αδυναμία περιφρούρησης της διαδικασίας! Άλλωστε θεωρούμε πως ο Φ.Σ. δεν πρέπει να μπει σε μια ατέρμονη διαδικασία οργανωτικής αντιπαράθεσης με ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με αυτόν και δεν αντιλαμβάνονται το δικαίωμα 5.000 φοιτητών να συμμετάσχουν στη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών!

Όπως και να έχει ως Ενωτική Πρωτοβουλία(ρας εαακ/αρενα/αρδιν και ανένταχτοι αγωνιστές) θα καλέσουμε τους συναγωνιστές από την ΠΚΣ για ενιαία στάση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ προκειμένου  να διασφαλίσουμε δημοκρατική, μαζική και ενιαία διαδικασία του Φ.Σ. στο δημόσιο αυτό χώρο.

Δεν θέλουμε η ολιγωρία των δυνάμεων που νοιάζονται πραγματικά για το σύλλογο να αφήνει χώρο στους τραμπούκους των ΠΑΣΠ ΔΑΠ για μια ακόμα διαδικασία βίας και νοθείας, σε ιδιωτικό χώρο και με τους δικούς τους όρους! Απαιτούμε στην πράξη τη δημοκρατική και διαφανή διαδικασία. 

Καλούμε όλους τους φοιτητές/τρίες να συμμετάσχουν στις εκλογές! 

Να μαυρίσουν τις αντιδραστικές δυνάμεις- Να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ενωτικό ψηφοδέλτιο!

Μια ανατρεπτική συνεργασία για ένα ζωντανό σύλλογο!

Περισσότερα νέα για το ΟΠΑ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr