ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, ψηφοδέλτιο ΜΑΣ, Φοιτητικές Εκλογές 2016 ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις Φοιτητικές Εκλογές 2016

ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις Φοιτητικές Εκλογές 2016

Με τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ και την πανεπιστημιακή της παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να βρίσκεται ακέφαλη, μετα και τις τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία καθώς και με τις δυνάμεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) να έχουν χάσει τεράστιο έδαφος την τελευταία πενταετία, ενδεχομένως οι φετινές φοιτητικές εκλογές να σηματοδοτήσουν την έναρξη της αλλαγής του τοπίου στα πανεπιστήμια.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν ΖΩΝΤΑΝΑ λεπτό προς λεπτό (LIVE) τη ροή των αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2016.


Σύμφωνα με το alfavita, στις δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την δυσαρέσκεια που εμπνέει το κεντρικό πολιτικό σκηνικό ως προς τα δύο μεγάλα κόμματα και να εκφράσουν στην κάλπη ενισχύοντας την δική τους πολιτική κατεύθυνση με τα ψηφοδέλτια του ΜΑΣ.

Μαζί ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΙΝ

Μετά από μια πενταετία μνημονίου και τη νεολαία να έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο κόστος των πολιτικών αυτών, με την ανεργία και τη μετανάστευση να αποτελούν ένα μόνιμο «φάντασμα» ανασφάλειας πάνω από τα κεφάλια των σημερινών 20άρηδων, τα πολιτικά μπλόκ εντός του πανεπιστήμιου αναμένεται να αναδιαταχθούν τα επόμενα χρόνια

Στα πλαίσια αυτής της αναδιάταξης δύο φοιτητικές παρατάξεις φέτος μετά από πολλές δεκαετίες που δραστηριοποιούνται υπό διαφορετικές μορφές και ονόματα εντός των ελληνικών πανεπιστημίων θα συνεργαστούν για να κατέβουν μαζί για πρώτη φορά στις φοιτητικές εκλογές. Πρόκειται για την ΕΑΑΚ και την ΑΡΕΝ όπου μαζί με το ΑΡΔΙΝ θα έχουν ενιαίο ψηφοδέλτιο φέτος σε όλες τις σχολές. 

Θυμίζουμε πως η ΑΡΕΝ ήταν η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια έως και το τέλος του καλοκαιριού του 2015 όταν και  αποχώρησε από αυτή η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΑΑΚ και η ΑΡΔΙΝ πρόσκεινται στις πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ).

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Εκλογές 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr