Φοιτητικές Εκλογές 2017: Καταγγελία κατά της ΔΑΠ από τους υποψήφιους της Πανσπουδαστικής

Φοιτητικές Εκλογές 2017: Καταγγελία κατά της ΔΑΠ από τους υποψήφιους της Πανσπουδαστικής

Καταγγελία από τους υποψήφιους με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στους σπουδαστικούς συλλόγους ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Λάρισας

«Τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε 4ο μνημόνιο τσακίζοντας τις σπουδές, τη ζωή και το μέλλον μας, δώρισε μαζί με τους δανειστές τα τελευταία μας δικαιώματα στους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες στα πλαίσια της «ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» και της ενίσχυσης της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Θα μείνουμε θεατές;


Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας έχουν λόγο, γνώμη και δικαίωμα να παλέψουν οργανωμένα για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους μέσα από τους συλλόγους τους.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν ζωντανά λεπτό προς λεπτό στις 24/5 τη ροή των Αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2017.

Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι υπάρχουν για να την παλέψουμε όλοι μαζί!

  • για να διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη και μας στερούν κυβερνήσεις-ΕΕ-μονοπώλια.
  • για να ξέρουμε τι «παίζει» μέσα και έξω από την σχολή μας και αύριο στους χώρους δουλειάς.
  • για να ενωθούμε με τον εργαζόμενο λαό στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • για να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά, να οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από συχνές και μαζικές Γενικές συνελεύσεις, μέσα από συνελεύσεις ετών.
  • για να δίνουμε «χρώμα» και «ζωή» στη σχολή μας μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • για να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για να μην βρωμίζουν τις σχολές μας οι φασίστες με τον εθνικισμό και το ρατσισμό τους.

Ποιος μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά, στους συλλόγους του ΤΕΙ Λάρισας;

Η ΔΑΠ, η «πρώτη και καλύτερη» στη διάλυση, τον εκφυλισμό, των συλλόγων μας όπως και κάθε συλλογικής διαδικασίας εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ Λάρισας. Η παράταξη της  Ν.Δ. είναι ο πιο συνεπής υποστηρικτής της άθλιας  κατάστασης που ζούμε αφού λέει ουσιαστικά στην κυβέρνηση «…και λίγα κάνεις».

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΑΠ έστειλε επιστολή στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για αναβολή της προγραμματισμένης για τις 17 Μάη Απεργίας λόγω των φοιτητικών εκλογών και των «ανυπέρβλητων εμποδίων που θα έθετε στην ομαλή διεξαγωγή τους». Καλά δεν περιμένουμε από τη ΔΑΠ να πολεμά τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αφού με τις προτάσεις  της   έχει φτάσει ήδη στο «Μνημόνιο 8».

Τελείωσαν  όμως  και  τα προσχήματα γιατί αυτές τις μέρες προετοιμάζονται τα πάρτυ, η Μύκονος και τα αναγκαία ποσοστά που χρειάζεται να πάρουν στις φοιτητικές εκλογές για να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καταλληλότερος» και στην νεολαία. Είναι αυτός που δεν ψηφίζει το «μνημόνιο» αλλά όταν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει (!).

Έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια πως συνεδριάζει ένα Δ.Σ., δεν συζητάμε καν για γενικές συνελεύσεις… Θα ρωτήσει κάποιος: γιατί αυτή η κατάσταση;

Μα για να μη ενημερώνεται, να μη προβληματίζεται ο σπουδαστής, να μη λέει γνώμη, να μη πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έχει παγιωθεί πλέον τα Δ.Σ. των συλλόγων του ΤΕΙ να συγκροτούνται τη μέρα των φοιτητικών εκλογών… για να κάνουν εκλογές και του χρόνου πάλι! Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ επικαλούνται ότι κάποια… στιγμή μέσα στη χρονιά συνεδρίασαν τα Δ.Σ. χωρίς βέβαια να υπάρχουν πρακτικά, θεματολογία, χωρίς να ξέρουμε μέχρι σήμερα ποιοι είναι οι εκλεγμένοι πρόεδροι, οι έδρες κλπ Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδατικής δεν καλέστηκαν ποτέ.

Στις απανωτές προσπάθειες των εκπροσώπων της Πανασπουδαστικής να συγκροτηθούν τα Δ.Σ., έστω και αυτές τις μέρες, να προχωρήσουμε σε εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των συλλόγων ώστε να κάνει ανοιχτά απολογισμό η πλειοψηφία του κάθε Δ.Σ (την οποία έχει η ΔΑΠ), να πάρουν θέση οι σπουδαστές, να οργανωθούν εκλογές στους συλλόγους, η ΔΑΠ απέφευγε να κάνει το οτιδήποτε με αστείες δικαιολογίες. Είναι χαρακτηριστική η φράση που είπε μέλος της ΔΑΠ «…Δεν μπορούμε, έχουμε δουλειές, πρέπει να πάρουμε 4 σχολές !» Επιπλέον η συγκεκριμένη παράταξη έχει αναλάβει και ρόλο «γραμματείας» του ΤΕΙ αφού έχει πάρει εδώ και καιρό τα μητρώα των σπουδαστών από όλες τις σχολές και θα τα δώσει, η ΔΑΠ, στις παρατάξεις που θα πάρουν μέρος στις εκλογές (άσχετα αν με αυτό το τρόπο εύκολα μπορούν να αλλοιωθούν τα μητρώα, να υπάρξει νοθεία). Έχει ευθύνη η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας που με τη στάση της συμβάλει στον εκφυλισμό των συλλόγων, δίνει πάτημα στη ΔΑΠ να συμπεριφέρεται σαν να είναι το ΤΕΙ τσιφλίκι της.

Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα με τις 30 προτάσεις που έφεραν σε ένα χαρτί 5 μέρες πριν τις εκλογές, όταν όλη τη χρονιά δεν πήρανε μέρος σε καμία διεκδίκηση των σπουδαστών. Ο καθένας θα μπορούσε να συμφωνήσει με αυτές τις προτάσεις, το ζήτημα είναι ότι ξέχασαν να γράψουν πως θα τις κάνουν πράξη. Μήπως με τα δάνεια στο ΤΕΙ από τράπεζες και επιχει¬ρήσεις, με νοίκια που θα παίρνει το ΤΕΙ από την ακίνητη περιουσία του, με χρηματοδότηση που θα γίνεται από χορηγίες, με κατασκευή ιδιωτικών εστιών με ενοίκιο, με δίδακτρα, με χορήγηση δανείων στους σπουδαστές (από τα 20 χρεωμένοι), με κατάργηση συγγραμμάτων και ένταξή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τα ψευτοσεμινάρια που κάνει για να εξαγοράζει κ.α.(;;;) Αυτές είναι οι θέσεις τους, δηλαδή… πως θα μπει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του σπουδαστή και της οικογένειάς του προς όφελος των μεγαλοεπιχειρματιών.

Αποτελούν κριτήριο τα παραπάνω για την στάση που θα κρατήσουν οι ΤΕΙτζίδες στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 24 Μάη. Τώρα μπορούνε και πρέπει να βγούνε συμπεράσματα.

Φτάνει πια, τους κάνουμε στην άκρη, ψηφίζουμε για εμάς, για τα δικαιώματά μας! Δεν είναι λύση η απάθεια και η αποχή, τους δίνει δύναμη, τους δίνει το δικαίωμα να λένε… ότι υπάρχει μια «σιωπηρή πλειοψηφία» που δεν αντιδρά άρα μας ανέχεται, μας στηρίζει. Στις 24 Μάη βάζουμε τέλος στον εκφυλισμό, αλλάζουμε τους συσχετισμούς στους συλλόγους με τους αγωνιστές μπροστά! Όπως έγινε σε τόσους και τόσους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα που συγκροτούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών! Όπως έγινε με τον Σύλλογο Εστιακών του ΤΕΙ που την πλειοψηφία στο Δ.Σ. έχουν οι αγωνιστές αναπτύσσοντας δράση και πετυχαίνοντας μια σειρά κατακτήσεις για την διαβίωση των εστιακών! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την κατάσταση και στους άλλους συλλόγους!

Στις 24 Μάη ψηφίζουμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.! Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων στο ύψος των αναγκών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάσαμε με όλα τα εργασιακά και ασφα¬λιστικά δικαιώματα.
  • Επιστημονική μόρφωση και γνώση υψηλού επιπέδου. Όλη την απαραίτητη για το επάγγελμα μας γνώση στο πτυχίο.
  • Δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα, μετακίνηση, βιβλία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Συντονιστείτε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για όλα τα νέα και τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2017.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr