Ο εκλογικός κανονισμός για τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο εκλογικός κανονισμός για τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν αποκλειστικά παρακάτω όλο τον εκλογικό κανονισμό για τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

1. Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 θα διεξάγονται από τις 7:00 ΜΕΧΡΙ τις 20:00.


2. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φοιτητές, μέλη του Σ.Φ. Παντείου, όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΦΕΕ, δηλαδή όλοι οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Παντείου, εκτός όσων παράλληλα ανήκουν στα σώματα ασφαλείας.

3. Για να μπορεί ο φοιτητής να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο του ή το δίπλωμα οδήγησης. Σε περίπτωση που ο αριθμός ταυτότητας που φέρει μαζί του είναι διαφορετικός απ΄αυτόν που αναγράφεται στον εκλογικό κατάλογο, τότε θα γίνεται αντιπαραβολή του πατρωνύμου που αναγράφεται στο έγγραφο ταυτοποίησης που φέρει μαζί του με αυτό που αναγράφεται στο έγγραφο ταυτοποίησης που φέρει μαζί του με αυτό που αναγράφεται στον εκλογικό κατάλογο και ταυτόχρονα θα ελέγχεται αν η ημερομηνία έκδοσης του παραπάνω εγγράφου είναι όντως μεταγενέστερη της ημερομηνίας εγγραφής του φοιτητή στο Τμήμα. Αν τα πατρώνυμα συμπίπτουν και η ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου αυτού είναι όντως μεταγενέστερη της ημερομηνίας εγγραφής στο Τμήμα, τότε ο φοιτητής ψηφίζει κανονικά και δεν χρειάζεται να πάει για ταυτοποίηση στην γραμματεία του οικείου τμήματος. Αν δεν έχει ταυτότηταή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο του Πανεπιστημίου μαζί του, θα πρέπει, με την παρουσία 3 μελών της ΚΕΦΕ από διαφορετικές παρατάξεις, να ανοίξει ο φάκελος του φοιτητή στη Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος για να εξακριβωθεί η ταυτότητά του από την Γραμματεία. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και στην περίπτωση που απουδιάζει από τους εκλογικούς καταλόγους κάποιος φοιτητής ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος της απουσίας του και αν διαπιστωθεί ότι απουσιάζει εκ παραδρομής (πχ. Φοιτητής από κατατακτήριες ή μετεγγραφή), τότε ψηφίζει κανονικά. Στις παραπάνω περιπρώσεις, η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και ο ψηφοφόρος τίθεται σε αναμονή μέχρι να λήξει το ζήτημα του. Οι εφορευτικές επιτροπές θα κρατούν ξεχωριστό πρακτικό γι΄αυτά τα ζητήματα και στο τέλος της διαδικασίας θα δοθεί αντίγραφο σε όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές.

Δείτε όλο τον εκλογικό κανονισμό:

Ο εκλογικός κανονισμός για τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο εκλογικός κανονισμός για τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Φοιτητικές Εκλογές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr