Η "Ανεξάρτητη Φοιτητική Ιδέα" ανεβαίνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η "Ανεξάρτητη Φοιτητική Ιδέα" ανεβαίνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Έπειτα από αρκετά χρόνια απαξίωσης των σχολών και ειδικότερα του φοιτητικού κινήματος, μία νέα ομάδα φοιτητών, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει που έχουν επιβάλλει μερικοί τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι, όταν στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, υπήρξε η πρώτη παρουσία των ανεξάρτητων φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές όπου κατάφεραν να είναι πρώτη στην προτίμηση των φοιτητών και να αναδείξουν τον δικό τους πρόεδρο.


Φέτος αυτό το κίνημα γιγαντώθηκε, καθώς έπειτα από πρωτοβουλία και ομάδας φοιτητών από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, δημιουργήθηκε ένα νέο ανεξάρτητο κίνημα με συμμετοχή και στις δύο σχολές, με την ονομασία Ανεξάρτητη Φοιτητική Ιδέα (Α.Φ.Ι) με στόχο να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η προσπάθεια αυτή δικαιώθηκε και η στήριξη των φοιτητών ήταν μεγάλη, καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση με αυτοδυναμία στο τμήμα των ΗΜΜΥ και την δεύτερη θέση στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Η πρωταρχική ιδέα "Οι σχολές ανήκουν στους φοιτητές τους" βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές καθώς δείχνει ότι μεγάλο μέρος των φοιτητών είναι δυσαρεστημένο με την υπάρχουσα κατάσταση.

Τα Τελικά Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2019 − ΠΙΝΑΚΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια των Φοιτητικών Εκλογών 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr