Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις Φοιτητικές Εκλογές για 33η φορά

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις Φοιτητικές Εκλογές για 33η φορά

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Έκλεισαν οι κάλπες στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας για τις φοιτητικές εκλογές, με τα αποτελέσματα δείχνουν πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Πρώτη για πολλοστή φορά στις φοιτητικές εκλογές εμφανίζεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκειται στη ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία των παρατάξεων.


Δεύτερη η παράταξη ΠΣΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ και τρίτη η ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ η οποία δίνει μάχη σώμα με σώμα με τα ΕΑΑΚ. Πολύ χαμηλά με μόλις 1% η παράταξη ΜΠΛΟΚΟ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που δίνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο 93% ενσωμάτωσης συλλόγων Πανεπιστημίων η ΔΑΠ συγκεντρώνει 50.04% και στο 95% ενσωμάτωσης συλλόγων ΤΕΙ η ΔΑΠ συγκεντρώνει 62.58% ενώ σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των Φ.Σ. που δίνει η Πανσπουδαστική, στα Πανεπιστήμια στους 203 από τους 203 Φ.Σ. η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 40,56% και στους 42 από τους 42 φοιτ. συλλόγους ΤΕΙ συγκεντρώνει το 43,85%.

Τι δηλώνει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανεπιστημίων, Μένιος Κορομηλάς, για τις φοιτητικές εκλογές 2019: 

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την οργάνωση και για τα πανεπιστήμια. Λίγες εβδομάδες πριν από τις πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της Μεταπολίτευσης, οι φοιτητες στέλνουν το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα της νίκης των μεταρρυθμίσεων, της μετριοπάθειας και της προόδου.

Είναι η πρώτη νίκη σε βάρος του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της ανικανότητας που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία και την κοινωνία ευρύτερα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φοιτητές που για 33η χρονιά μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους αυτή.» 

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενσωμάτωση συλλόγων Πανεπιστημίων στο (93%) και ενσωμάτωση συλλόγων ΤΕΙ στο (95%).


Δείτε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια των Φοιτητικών Εκλογών 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr