Φοιτητικές Εκλογές 2019: Η αφίσα και οι θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Η αφίσα και οι θέσεις της «Πανσπουδαστικής»

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019 και οι Φοιτητικές Παρατάξεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2019 έχουν οριστεί για τις 10 Απριλίου 2019 και ημέρα Τετάρτη. 


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των Φοιτητικών Εκλογών 2019 σε ζωντανή ροή, μέτρηση των αποτελεσμάτων, λεπτό προς λεπτό.  

Η ανακοίνωση της «Πανσπουδαστικής Κ.Σ.» για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019:

«#kane_ti_diafora

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Όλοι εµείς οι φοιτητές που…

  • Σπουδάζουµε και προσπαθούµε να πάρουµε όσα περισσότερα εφόδια µπορούµε για να καταφέρουµε να δουλέψουµε στο αντικείµενό µας.
  • Παλέψαµε ως µαθητές για "ένα σχολείο να µορφώνει και όχι να εξοντώνει" και σήµερα συνεχίζουµε τον αγώνα µας για ουσιαστική αναβάθµιση των σπουδών- για δουλειά στο αντικείµενό µας µε σύγχρονα δικαιώµατα.
  • Εξοργιζόµαστε µε τις εικόνες φρίκης από τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, από τους πνιγµένους πρόσφυγες.
  • ∆εν ανεχόµαστε τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.
  • Ζούµε τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ζωές µας.

Στις εκλογές που έχουµε µπροστά µας... Αρπάζουµε την ευκαιρία!

  • Πολλαπλασιάζουµε τη δύναµή µας! Ψηφίζουµε ΚΚΕ παντού!
  • ∆υναµώνουµε και συµµετέχουµε στα ψηφοδέλτια της "Πανσπουδαστικής ΚΣ"!
  • ∆υναµώνουµε τον σύλλογό µας εκλέγοντας αγωνιστές εκπροσώπους που υπερασπίζονται τα δικαιώµατά µας και όχι τα συµφέροντα των επιχειρηµατιών!

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός είσαι εσύ! Αυτό το ξέρεις από τη σχολή σου. Από τα µέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, τους χιλιάδες αγωνιστές που:

  • Παλεύουν για το πραγµατικά "σύγχρονο" και "νέο", γι’ αυτό δεν βολεύονται µε τα ψίχουλα και τη λογική των δήθεν "ίσων ευκαιριών".
  • Σε ενηµερώνουν για όλα τα ζητήµατα που παίζουν µέσα και έξω από τη σχολή, αγωνίζονται για να γίνει η νεολαία πρωταγωνιστής στη ζωή και στο µέλλον της.
  • Προσπαθούν οι φοιτητές να είµαστε ενωµένοι µε τους εργαζόµενους, τους µικρούς αγρότες και επαγγελµατίες. Γιατί ενωµένοι ενάντια στον κοινό, πραγµατικό αντίπαλο µπορούµε να καταφέρουµε πολλά!
  • Δεν µασάνε στα ΜΑΤ & την καταστολή, δεν εξαγοράζονται.
  • Θέλουν να µάθουν όσα περισσότερα µπορούν κόντρα στον ανορθολογισµό και τις αντιεπιστηµονικές θεωρίες, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και τον αντικοµµουνισµό…
  • Είναι αυτοί που µπαίνουν µπροστά για να αποµονώνονται αποφασιστικά οι φασίστες, το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο.
  • Παλεύουν για την ειρήνη, τη φιλία των λαών όλου του κόσµου.

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ!

  • Να γίνουν πιο πολλοί οι σύλλογοι που διεκδικούν να σπουδάζουµε όλοι δωρεάν, να δουλεύουµε µε σύγχρονα δικαιώµατα στο αντικείµενό µας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που αποδεδειγµένα πλέον σηµαίνει για τους φοιτητές ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
  • Να παλέψουµε για ουσιαστική αναβάθµιση των σπουδών µας σε όλα τα πανεπιστήµια και ΤΕΙ και όχι να κόβονται και να ράβονται σχολές, τµήµατα και απόφοιτοι ανάλογα µε τα συµφέροντα των κάθε φορά επενδυτών. Αυτό σηµαίνει στην πράξη οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιεί κατά γράµµα σήµερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ τις προηγούµενες των Ν∆ - ΠΑΣΟΚ. Αυτές τις κατευθύνσεις υπερασπίζονται οι ∆ΑΠ - ΠΑΣΠ, οι παρατάξεις τους.
  • Να διεκδικήσουµε το πτυχίο µας να είναι η µόνη προϋπόθεση για δουλειά, να µαθαίνουµε όλη την απαραίτητη για το επάγγελµά µας γνώση στις προπτυχιακές σπουδές και όχι το πτυχίο να µετατραπεί σε ένα απλό "προσόν" ανάµεσα σε άλλα, σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεµινάρια, που θα κυνηγάµε όλη µας τη ζωή.
  • Να απαιτήσουµε να αξιοποιείται η έρευνα και η επιστήµη µας για την ανάπτυξη του λαού, την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου, την αντιµετώπιση ασθενειών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι για τα "έξυπνα" όπλα του ΝΑΤΟ που δολοφονούν λαούς. Σήµερα η έρευνα ασφυκτιά στα στενά πλαίσια που της θέτουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ, οι ανάγκες των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων σε βάρος των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
  • ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ υπερασπίζονται την ΕΕ, την φυλακή των λαών. Μέσα στην ΕΕ η νεολαία είναι “αποµονωµένη”, στερείται τις σύγχρονες ανάγκες της στη ζωή, στη µόρφωση, στον αθλητισµό, στον πολιτισµό, στη δουλειά. Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ!
  • Να έχουµε αντιπροσώπους αγωνιστές στα διοικητικά συµβούλια και όχι παράγοντες, άφαντους στα καθηµερινά προβλήµατα και χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια κυβέρνηση κι αν την εφαρµόζει.
  • Να δυναµώσει η συλλογική οργάνωση, δράση, διεκδίκηση κόντρα στη διάλυση και τον εκφυλισµό που αποδεδειγµένα ευνοεί αυτούς που θέλουν να ξεµπερδεύουν µε τα µορφωτικά, επαγγελµατικά, εργασιακά µας δικαιώµατα.
  • Γιατί δεν δεχόµαστε το µέλλον µας να είναι υποθηκευµένο, να πληρώνουµε για µατωµένα πλεονάσµατα µέχρι το 2060, όπως έχουν αποφασίσει ήδη για εµάς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Ν∆.
  • Να συνεχίσουν να βρίσκονται στο περιθώριο οι φασίστες, να αποµονώνονται οι σάπιες ιδέες και πράξεις τους.
  • Να οργανώνουµε αθλητικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες στη σχολή µας, πρωτοβουλίες που θα µαθαίνουµε για την εξέλιξη της επιστήµης µας, την εργασιακή µας προοπτική.

Ψηφίζουμε "Πανσπουδαστική ΚΣ"

Ο Σύλλογός μας είναι η δύναμή μας!

Συμμετέχουμε - περνάμε στην αντεπίθεση!

Βάζουμε στο στόχαστρο αυτούς που εκτελούν τα δικαιώματά μας!

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική της υποχρηµατοδότησης που ακολούθησε και η Ν∆ για να ταΐζει µε κρατικό χρήµα τους λίγους, τους µεγάλους επιχειρηµατικούς οµίλους.
  • Έχουν κάνει τη µόρφωσή µας πανάκριβο εµπόρευµα. Ο δήθεν τσακωµός τους για το άρθρο 16 δεν µπορεί να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση των διδάκτρων, η Ν∆ των ιδιωτικών πανεπιστηµίων. Μαζί έχουν δώσει άσυλο στα επιχειρηµατικά συµφέροντα.
  • Θέλουν να τελειώνουν µε τους αγώνες των φοιτητών. Η κυβέρνηση απαντά µε ΜΑΤ και χηµικά στα αιτήµατά µας, µε πορίσµατα προωθεί την κατάργηση του ασύλου, η Ν∆ ζητά την άµεση κατάργησή του, ΜΑΤ και κάµερες στις σχολές.
  • Αφήνουν ανενόχλητο το εµπόριο ναρκωτικών στις σχολές µας. ΣΥΡΙΖΑ - Ν∆ στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ για τη "µείωση της βλάβης" από την τοξικοεξάρτηση, που τελικά επιδεινώνει το πρόβληµα.
  • Ανέχονται τη φασιστική - εγκληµατική ΧΑ, τον εθνικισµό και αλυτρωτισµό. Κανένα κόµµα που υπερασπίζεται την ΕΕ δεν µπορεί να τα βάλει µε τους ναζί. Ο αντικοµµουνισµός είναι επίσηµη ιδεολογία της ΕΕ, που φτάνει να ηρωοποιεί τους συνεργάτες των ναζί και να απαγορεύει κοµµουνιστικά κόµµατα. ∆εν µπορούν να τα βάλουν µε την ακροδεξιά και το φασισµό, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβερνούσε µε τέτοιους ψεκασµένους 4 χρόνια και γλείφει µέρα - νύχτα τον Τραµπ, ούτε η Ν∆ που ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισµού.
  • Υπερασπίζονται τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, την αντιδραστική ΕΕ. ΣΥΡΙΖΑ - Ν∆ παρουσιάζουν ως "σωτήρες" τους δολοφόνους τους ΝΑΤΟ, ως "ασφάλεια" την εµπλοκή της χώρας µας στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις, προωθούν τα συµφέροντα των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην περιοχή κάνοντας τη χώρα µας ορµητήριο, αλλά και στόχο ιµπεριαλιστικών επιθέσεων.

Η µαζική συµµετοχή και η στήριξη στην "Πανσπουδαστική ΚΣ" σε όλη την Ελλάδα είναι µια πρώτη, µαζική απάντηση σε όλους όσοι θέλουν τη νεολαία αµέτοχη, τους φοιτητές συνένοχους, θεατές στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήµατος.

Έχουμε πείρα!

Ο αγώνας, η διεκδίκηση, η οργάνωση μας κάνει δυνατούς.

Τα µέτρα ανακούφισης για µετεγγραφέντες και εστιακούς φοιτητές, η µη εφαρµογή της απόσπασης της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο, η αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέµα των αποφοίτων των ΣΕΦΑΑ, το µπλοκάρισµα ερευνητικών ΝΑΤΟικών προγραµµάτων ήταν αποτέλεσµα των αγώνων των φοιτητών.

Σε αυτούς τους αγώνες ήταν µπροστά οι σύλλογοι όπου είναι 1η δύναµη η "Πανσπουδαστική ΚΣ", οι εκλεγµένοι µε την Πανσπουδαστική στους συλλόγους που επικρατούν οι δυνάµεις του συµβιβασµού.

Στις φοιτητικές εκλογές μπορείς να αλλάξεις κάτι στη σχολή σου!

Αποδυναμώνουμε τα στηρίγματα παλιών και νέων κυβερνήσεων.

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, µαζί µε την κυβέρνηση, στηρίζουν τα συµφέροντα των επιχειρηµατιών, χτυπούν τα δικαιώµατα των φοιτητών. 31 χρόνια πρώτη δύναµη η ∆ΑΠ και από κοντά η ΠΑΣΠ έχουν διαλύσει τους συλλόγους για να µην µπορούν οι φοιτητές να αντιδράσουν. Παίρνουν πάνω τους την εφαρµογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ. Είναι πρώτοι στη διαπλοκή και τη νοθεία.

Αφήνουµε στην αφάνεια τις δυνάµεις του "Bloco" (ΣΥΡΙΖΑ), που έχει αναλάβει να βαφτίζει το κρέας ψάρι στις σχολές αθωώνοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπερνάµε τις δυνάµεις των ΕΑΑΚ. ∆ιαρκώς αποδεικνύουν µε τις θέσεις, τη στάση και τη δράση τους, πως ούτε µπορούν ούτε θέλουν να τα βάλουν µε την κυβερνητική πολιτική. Έχουν µεγάλες ευθύνες για τη διαλυτική κατάσταση στους συλλόγους.

Η αποχή είναι δοκιµασµένη. Αποθρασύνει τις κυβερνήσεις την ώρα που χρειαζόµαστε να δυναµώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η ψήφος στην "Πανσπουδαστική ΚΣ" είναι "κερδισµένη" ψήφος. Στην κατάσταση της διάλυσης και του εκφυλισµού απάντηση είναι οι φοιτητές να πάρουν τους συλλόγους στα χέρια τους και όχι να τους αφήσουν στα χέρια των ∆ΑΠ-ΠΑΣΠ που θέλουν τους φοιτητές θεατές, τους συλλόγους φαντάσµατα και την αντιλαϊκή πολιτική να διαλύει χωρίς αντιστάσεις το παρόν και το µέλλον µας.

Θέλουµε συλλόγους:

  • Ζωντανούς, διεκδικητικούς για τις ανάγκες και τα δικαιώµατα των φοιτητών
  • Στηρίγµατα, αποκούµπι για κάθε φοιτητή
  • Που δρουν συλλογικά, µε αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη
  • Χωρίς φασίστες
  • Με πλούσια αθλητική, µορφωτική, πολιτιστική δραστηριότητα για τους φοιτητές.

Γι’ αυτό δυναµώνουµε την "Πανσπουδαστική ΚΣ"!

Οι φοιτητές βγαίνουμε μπροστά για τις ανάγκες μας!».

Δείτε το κάλεσμα της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» ΕΔΩ.

ΑΦΙΣΑ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ 

Φοιτητικές Εκλογές 2019 Αφίσα Πανσπουδαστικής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr