Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ!

Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ! -  Τι καταγγέλλει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα».

Φοιτητής μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ότι οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ έχουν ακυρώσει την διαδικασία με την δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσε να βρεθεί χώρος.

Πιο συγκεκριμένα ο φοιτητής δηλώνει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:


«Σήμερα λίγo πριν τις φοιτητικές εκλογές ενημερωθήκαμε ότι οι δυνάμεις ΠΑΣΠ ΔΑΠ ακυρώσανε τη διαδικασία. Δηλαδή ότι ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της Αθήνας δεν θα υλοποιήσει την μαζικότερη διαδικασία του. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσε να βρεθεί χώρος! Τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον χώρο της ασοεε στην οδό τροίας καθώς και για άλλους πανεπιστημιακούς χώρους, χώρους ασύλου,μιλάμε για μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση των 2 δυνάμεων να αποκλείσουν την διεξαγωγή εκλογών σε χώρο ασύλου.

Για εμάς οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να είναι μια διαδικασία δημοκρατική, ενιαία και μαζική που να λειτουργεί σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης του συλλόγου. Καταγγέλουμε, λοιπόν, την στάση των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που θέλουν μια διαδικασία ξεκομμένη από τον φοιτητικό σύλλογο, μια διαδικασία που δεν θα αποφασίζεται από τους φοιτητές για τους φοιτητές. Παρόλα αυτά η φετινή εμπερία μας δείχνει πως η κοινή στάση των αγωνιζόμενων δυνάμεων του συλλλογου ενάντια σε αντιδημοκρατικές εκλογές μπορέσε όντως να πιέσει τις καθεστωτικές δυνάμεις σε μια κατεύθυνση να μην γίνουν οι εκλογές και φέτος στο χώρο του Ζαππείου. Στη βάση της συνολικής προσπάθειας των καθεστωτικών δυνάμεων να εκμηδενίσουν τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους ( από τη νόπε μέχρι την ασοεε), η απάντησή μας είναι αγώνας για συλλλογους ζωντανούς με μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες!!!»

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών

LIVE: Οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 ζωντανά μέσω Liveblogging (Συνεχής Ενημέρωση)!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr