ΕΑΑΚ: «Απαγάγουν» τις κάλπες του συλλόγου φοιτητών Νομικής

ΕΑΑΚ: «Απαγάγουν» τις κάλπες του συλλόγου φοιτητών Νομικής

Η Ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο τα σχήματα της ΕΑΑΚ για την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών εκτός της Νομικής Αθηνών:

«Καταγγέλλουμε τη διαλυτική στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη ΝΟΠΕ, η οποία με πρόσχημα «την ανομία» και την «παραβατικότητα» που δήθεν υπάρχει στους χώρους του ασύλου, επιχειρεί με πραξικοπηματικούς όρους που προσομιάζουν σε συμμορία και όχι σε πολιτική δύναμη, να «απαγάγει» τις κάλπες του συλλόγου φοιτητών Νομικής και να τις μεταφέρει... στο Ζάππειο!


Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι τυχαία: εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο χτυπήματος των χώρων του κινήματος, απονέκρωσης και «αποστείρωσης» των σχολών του κέντρου, προκειμένου να απονομιμοποιηθεί πληήρως ο ρόλος και η σημασία των φοιτητικών συλλόγων και εν τέλει της συνδικαλιστικής δράσης καθώς και του ίδιου του ασύλου, ώστε να υλοποιηθούν χωρίς φωνές αντίστασης οι αναδιαρθρωτικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύονται άλλωστε οι επίσημοι πολιτικοί φορείς αυτής της λογικής (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-BLOCO), και άλλωστε το παρακράτος, χτυπώντας έτσι τους χώρους όπου το φοιτητικό κίνημα ιστορικά έχει αναφορά. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018.

Άλλωστε. η αποπολιτικοποίηση των εκλογών, οι πολιτικές ενιαίας λίστας και «προσωπολατρείας» αποτελούν πάγιες επιδιώξεις της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Ανάλογες με αυτή της ΝΟΠΕ προσπάθειες δεν είναι πρωτοφανείς: η ΔΑΠ παίξει «πρωτοπόρο» ρόλο στην υλοποίηση των σχεδιασμών κράτους και παρακράτους για κατάργηση του ασύλου, όπως ξεκάθαρα τονίξει και στα προεκλογικά της υλικά, για απαξίωση και διάλυση των συλλόγων, για το τσάκισμα του φοιτητικού κινήματος και κάθε αγωνιξόμενης φωνής στις σχολές. Αυτές οι προσπάθειες όμως δεν θα μείνουν αναπάντητες. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ως ΕΑΑΚ ότι αυτά τα σχέδια θα πέσουν στο κενό. Οι εκλογές θα γίνουν στους χώρους του ασύλου, τόσο στη Νομική όσο και παντού, θα περιφρουρηθούν από τους ίδους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και θα αποτεηέσουν μια μαζική πολιτική διαδικασία, στην οποία επιδιώκουμε να καταδικαστούν οι ασκούμενες πολιτικές Κυβέρνηση και ΕΕ και να αναδειχτεί το ρεύμα εκείνο του ανυποχώρητου αγώνα για μια άλλη προοπτική από αυτή που περιγράφεται για τη γενιά μας».

Προτείνουν εκλογές εκτός Νομικής Σχολής


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 έχουν οριστεί για τις 16 Μαΐου και ημέρα Τετάρτη. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών και σε ζωντανή ροή, λεπτό προς λεπτό, τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr