Αλλαγές στα Φοιτητικά Δάνεια λόγω Brexit για τους σπουδαστές της ΕΕ;

Αλλαγές στα Φοιτητικά Δάνεια λόγω Brexit για τους σπουδαστές της ΕΕ;

Οι φοιτητές που έχουν ως σκοπό να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια αυτό το φθινόπωρο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στα φοιτητικά δάνεια, επεσήμανε ο υπουργός Πανεπιστημίων, Τζο Τζόνσον.

Επίσης- όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC- οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. που ήδη παρακολουθούν μαθήματα σε βρετανικά πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη. «Το Ηνωμένο Βασίλειο καλωσορίζει τους φοιτητές της Ε.Ε.» έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον. «Οι νυν φοιτητές και αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για αυτό το φθινόπωρο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν φοιτητική χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους» αναφέρεται στο tweet του υπουργού.


Σε ανακοίνωση της Student Loans Company αναφέρεται πως οι φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που σπουδάζουν ήδη στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα δουν αλλαγές στην οικονομική τους στήριξη, όπως δάνεια για την κάλυψη των διδάκτρων τους. Ο διακανονισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ και για αυτούς που έχουν υποβάλει αίτηση και αναμένουν την έναρξη πανεπιστημιακών μαθημάτων το φθινόπωρο- ωστόσο θα πρέπει να γίνουν διαφορετικοί διακανονισμοί για τους φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. που αρχίζουν σπουδές το επόμενο έτος (φθινόπωρο του 2017).

Η σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών για τα όλα τα Φοιτητικά Δάνεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr