ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Τι πρέπει να κάνουν οι Πρωτοετείς μετά την Ηλεκτρονική Εγγραφή (ΠΡΟΣΟΧΗ!)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Τι πρέπει να κάνουν οι Πρωτοετείς μετά την Ηλεκτρονική Εγγραφή (ΠΡΟΣΟΧΗ!)

Πρωτοετείς Φοιτητές: Η Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής Πανεπιστημίου-ΤΕΙ (ΑΕΙ), για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων που έχει ήδη λάβει με την απόφαση κύρωσης πινάκων από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με τον πίνακα των επιτυχόντων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ SOS! Για τις δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ, θα ενημερωθείτε ΕΔΩ.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών, το Τμήμα ή η Σχολή επιτυχίας συντάσσει και αποστέλλει στο Υπουργείο Παιδείας σε ηλεκτρονική μορφή αρχείο όλων των τελικώς εγγραφέντων, συμπεριλαμβανομένων και των επιτυχόντων που ενεγράφησαν με τις διαδικασίες της παρ. 8 της παρούσας.

Αποστολή Δικαιολογητικών;

Μετά την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής ο Πρωτοετής Φοιτητής 2017-2018 δεν χρειάζεται να αποστείλει στο Τμήμα (Πανεπιστημίου-ΤΕΙ) επιτυχίας κανένα δικαιολογητικό. Παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, η γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες φοιτητές.

Ολοκλήρωση Εγγραφών - Ταυτοπροσωπία

Οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε πολύ σύντομο διάστημα που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα:

Οι Εγγραφέντες Πρωτοετείς Φοιτητές για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες (δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο κτλ) της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους με τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας τους. Επίσης μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την Εκτυπωμένη ΑΙΤΗΣΗ από την ηλεκτρονική σας εγγραφή.

Είσαι Πρωτοετής Φοιτητής; Δες ΕΔΩ πως θα αξιοποιήσεις το Facebook!

Υποψήφιος αίτησης εγγραφής δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής, την οποία έχει αιτηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, από την Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος και δεν αποσταλεί από το Τμήμα ή τη Σχολή η βεβαίωση διαγραφής και όλα τα σχετικά στοιχεία του στο νέο Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας.

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον Πρωτοετή Φοιτητή ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σε ορισμένα Ιδρύματα, Σχολές, Τμήματα οι Πρωτοετείς Φοιτητές για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους πρέπει να προχωρήσουν σε καταχώρηση των στοιχείων τους και στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου-ΤΕΙ. Ένα από αυτά τα Ιδρύματα είναι το ΑΠΘ. Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το παρόν θέμα και για όλα τα τελευταία νέα που πρέπει να γνωρίζετε πατήστε εδώ.

Είσαι Πρωτοετής Φοιτητής; Δες πως θα αξιοποιήσεις το Facebook!

Το άρθρο αυτό απευθύνεται στους Πρωτοετείς Φοιτητές 2017-2018, κυρίως, που η φοιτητική ζωή και η ενημέρωση για τα φοιτητικά θέματα του Τμήματος/Σχολής τους παραμένει ακόμα άγνωστη.

Παρακάτω θα δείτε πως θα Αξιοποίησε το Facebook για την Φοιτητική σας ενημέρωση στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ) που έχετε περάσει!

Το Internet και τα Social Media θα είναι σύμμαχοι σας στο ταξίδι σας με τελικό στόχο την αποφοίτηση, αφού θα σας παρέχουν έγκαιρη ενημέρωση, αφού ίσως σας γλιτώσουν από μπελάδες, ενώ προπάντων θα σας βοηθήσουν να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα τελευταία νέα του Τμήματος σας.

Σελίδες Facebook και Πρωτοετείς Φοιτητές

Μέσα από τις παρακάτω σελίδες Ενημέρωσης των Φοιτητών (που βρίσκονται κάτω από την εικόνα), θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα, ειδήσεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ που έχετε περάσει. Επίσης, μέσα από τις παρακάτω σελίδες κάθε Πανεπιστημίου και ΤΕΙ θα κάνετε γνωριμίες με άλλους φοιτητές του εξαμήνου σας ή άλλων εξαμήνων, θα ανταλλάσσετε γνώμες για καθηγητές, σημειώσεις, θα ζητάτε βοήθεια σε μαθήματα ή υπηρεσίες του Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ, θα μαθαίνετε για θέματα προηγούμενων εξεταστικών, θα κάνετε πλάκα με memes κι άλλα πολλά.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε να ενημερώνεστε για κάθε νέα δημοσίευση της σελίδας. Μπορείτε φυσικά, μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, να επιλέξετε να σας έρχεται ειδοποίηση για κάθε νέα δημοσίευση.

Φοιτητές Πανεπιστημίων

Φοιτητές ΤΕΙ

Επίσης Άλλες Ενημερωτικές Σελίδες που θα σας βοηθήσουν

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr