Σχετικά με τις Εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018

Σχετικά με την διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018 

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018 θα ανακοινωθούν με αναλυτική εγκύκλιο που θα δημοσιευθεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr. Για να ενημερωθείτε πρώτοι μόλις δημοσιευθεί πατήστε εδώ.

Η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας θα πραγματοποιηθεί με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα που έχουν περάσει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (θα σας ενημερώσουν πρώτα τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr) του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.


Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αρχίζουν αύριο οι Εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών (ΟΔΗΓΙΕΣ)

Για το περσινό ακαδημαϊκό έτος οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά στο διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου 2016. Πατακάτω μπορείτε να δείτε τι όριζε η περσινή διαδικασία για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η εγκύκλιος για τις εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018, για να ενημερωθείτε πρώτοι μόλις δημοσιευθεί πατήστε εδώ).

Εγγραφή στο Τμήμα

Οι εγγραφές πρωτοετών πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ανακοινώνεται στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr. Συνήθως πραγματοποιούνται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η εγγραφή γίνεται με ενιαίο τρόπο για όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων μέσω πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η αίτηση εγγραφής και η δήλωση των απαραίτητων στοιχείων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Επομένως ΔΕΝ απαιτείται η προσέλευση στη Γραμματεία του Τμήματος. Επίσης κατά την ηλεκτρονική εγγραφή ΔΕΝ απαιτείται υποβολή δικαιολογητικών.

Σημειώνεται ότι έχει καταργηθεί σειρά δικαιολογητικών που απαιτούσε η εγγραφή κατά το παρελθόν (Απολυτήριο Λυκείου, Βεβαίωση Πρόσβασης, Ιατρικές Εξετάσεις κ.λπ.).

Στο Πληροφοριακό Σύστημα

Κατά την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα Εγγραφής Πρωτοετών ζητείται ως κωδικός πρόσβασης ο ίδιος κωδικός πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήθηκε από τον υποψήφιο ή την υποψήφια κατά την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Επίσης ζητείται ο ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής) του προσώπου που εγγράφεται. Μέσω του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ γίνεται αυτόματη προσυμπλήρωση σειράς ατομικών στοιχειών του προσώπου που εγγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα εγγραφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που τα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν συμφωνούν με αυτά της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, πρέπει άμεσα να διορθωθούν τα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Αφού εμφανιστούν τα διορθωμένα στοιχεία, ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική εγγραφή εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Αίτηση διαγραφής από άλλο Τμήμα

Εισακτέοι ή εισακτέες που έχουν ήδη εγγραφεί σε άλλο Τμήμα ή Σχολή λόγω πρόσβασής τους κατά τα παρελθόντα έτη οφείλουν να διαγραφούν από αυτό/ή. Το πληροφοριακό σύστημα δίνει την δυνατότητα αυτόματης αίτησης διαγραφής από το/τη προηγούμενο/η Τμήμα/Σχολή. Οι Γραμματείες των δύο Τμημάτων ενημερώνονται σχετικά και διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία χωρίς να απαιτείται άλλη ενέργεια του/της εγγραφόμενου/ης.

ΠΡΩΤΟΕΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να ενημερωθείς πρώτος για την διαδικασία των φετινών Εγγραφών πάτησε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr