Εγγραφές Πρωτοετών 2023 / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφές Πρωτοετών 2023

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Τα «Φοιτητικά Νέα» συγχαίρουν τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 καθώς με επίπονη δουλειά κατάφεραν να εισαχθούν σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν και οι υποψήφιοι που δεν τα κατάφεραν ή δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήματα πρώτης προτίμησης. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μία στιγμή ζωής με μεγάλη σημασία χωρίς όμως να εξασφαλίζει τίποτα αν δεν συνεχιστεί η προσπάθεια με θέληση και με επιμονή! Τα «Φοιτητικά Νέα» παραμένουν στην πρώτη γραμμή της φοιτητικής ενημέρωσης! 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξεκινούν οι Εγγραφές των Πρωτοετών 2023-2024 / ΠΡΟΣΟΧΗ!


Επόμενο στάδιο και λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των υποψηφίων που εισάγονται σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η εγγραφή τους στις σχολές που έχουν περάσει.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων και πλέον πρωτοετών φοιτητών μέσα από ειδική πλατφόρμα (εφαρμογή) που ανοίγει σε ειδική προθεσμία το Υπουργείο Παιδείας και μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα περιγράφει την αναλυτική διαδικασία. Αν θέλετε να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ σχετική ενημέρωση μόλις εκδοθεί η εγκύκλιος, πατήστε εδώ. Μέσα σε επόμενη προθεσμία (που θα καθορίσει το κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου ξεχωριστά) δύναται να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά από τους επιτυχόντες για την ολοκλήρωση της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών. Μείνετε συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς θα σας κρατάμε ενήμερους για όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Την ενημερωτική ομάδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2023-2024 στο viber μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Την ίδια ώρα βέβαια ξεκινά και ο γολγοθάς των γονέων να βρουν σπίτι για τα παιδιά τους που πέρασαν στο πανεπιστήμιο. Πληροφορίες για την αναζήτηση φοιτητικού σπιτιού πατήστε εδώ: 4 βήματα και 1 "plan Β" για να γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση φοιτητικού σπιτιού.

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο; Συγχαρητήρια! Και τώρα φοιτηΤΙ;

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr