Πότε εγγράφονται οι πρωτοετείς φοιτητές στο πανεπιστήμιο

Πότε εγγράφονται οι πρωτοετείς φοιτητές (2019-2020) στο πανεπιστήμιο

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών τα Τμήματα εισδοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά εντός του μηνός Σεπτεμβρίου μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ορίζει εγκύκλιος του Υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας τις προσεχείς μέρες με αναλυτική εγκύκλιο που θα δημοσιευθεί στα «Φοιτητικά Νέα». Για να ενημερωθείτε πρώτοι μόλις δημοσιευθεί πατήστε εδώ.


Συγκεκριμένα οι εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 στα Πανεπιστήμια της χώρας θα πραγματοποιηθεί με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα που έχουν περάσει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://eregister.it.minedu.gov.gr/ του Υπουργείου Παιδείας που θα βρίσκεται σε λειτουργία μετά την έκδοση της εγκυκλίου.

ΠΡΩΤΟΕΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Επίσης αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει στα «Φοιτητικά Νέα» για το τι πρέπει να ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ πριν οριστικοποιήσετε την αίτηση εγγραφής σας όπως και ενημέρωση για τις επόμενες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε μετά την Ηλεκτρονική σας Εγγραφή ΜΟΝΟ στα «Φοιτητικά Νέα». Για λαμβάνεις και εσύ όλες τις ενημερώσεις πάτησε εδώ.

Κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά στο διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Ποιοι Φοιτητές Εξαιρούνται

Το παραπάνω διάστημα αφορά τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και όχι από τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Εξαιρούνται, δηλαδή, όσοι με τις Βάσεις 2019 πέρασαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου. Οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν δικό τους χρονοδιάγραμμα.

Την Ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr