Ολοκλήρωση Εγγραφών στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Ολοκλήρωση Εγγραφών στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Από τη Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.*


Διευκρινίζεται ότι στις Γραμματείες των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ, προσκομίζονται: 1. τυπωμένη η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής με πρωτότυπη υπογραφή και 2.φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του φοιτητή.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Τονίζεται ότι η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών στις Γραμματείες των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ εκτείνεται από τις 10/9/2018 έως τις 21/9/2018 και ώρες 10.00 -13.00.

*Σε περίπτωση κωλύματος αυτοπρόσωπης παρουσίας του υποψηφίου στη Γραμματεία μπορούν τα ανωτέρω δικαιολογητικά να αποσταλούν ταχυδρομικά συνοδευόμενα επιπλέον από μια αίτηση η οποία θα αναφέρει “ σας αποστέλλω συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά”. Η δε αίτηση θα είναι θεωρημένη από δημόσιο φορέα για το γνήσιο της υπογραφής.

 Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΚ 14121 ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΗΣΑΠ ΕΙΡΗΝΗΣ) ΥΠΟΨΙΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ....................... ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΕΤΟΥΣ

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, μετά τις 10:00 πμ.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης.

Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (10/09 έως 17/09/2018) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ ́ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ

Αγαπητοί πρωτοετείς, αφού σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας και σας καλωσορίσουμε στην Σχολή μας και Σχολή σας πλέον, θα σας δώσουμε ορισμένες οδηγίες διαδικαστικού περιεχομένου για να ξέρετε πως θα κινηθείτε τώρα που πραγματοποιείτε τα πρώτα σας βήματα στον ακαδημαϊκό χώρο.

1. Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 24-9-2018 και ώρα 9.00 π.μ. Όσοι είναι Μηχανολόγοι να ξέρουν ότι οι αίθουσές τους βρίσκονται δίπλα από το κυλικείο, οι Ηλεκτρολόγοι- Ηλεκτρονικοί στο δεύτερο όροφο των παλαιών κτηρίων πάνω από τις Γραμματείες ενώ οι Πολιτικοί στις αίθουσες του ισογείου και σε κάποιες αίθουσες στην έξοδο προς τη Φοιτητική Εστία. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε ξεχωριστούς χώρους. Οι φοιτητές , για την παρακολούθησή των εργαστηρίων χωρίζονται σε ομάδες κατ αλφαβητική σειρά από τα Τμήματα. Ο χωρισμός αυτός ισχύει καθ όλη την διάρκεια φοίτησής τους στη Σχολή.

2. Το πρόγραμμα μαθημάτων θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Τμημάτων. Σε αυτές μεταβαίνουν από την κεντρική σελίδα της Σχολής, επιλέγουν προπτυχιακά τμήματα, επιλέγουν το τμήμα τους και το βλέπουν στις ανακοινώσεις.

3. Το Κέντρο Δικτύου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές εκδίδει έναν προσωπικό κωδικό για κάθε φοιτητή ο οποίος θα του χρησιμεύσει στα εξής: α. στην προμήθεια πάσο, β. στην προμήθεια βιβλίων μέσω του προγράμματος Εύδοξος και γ. στην υποβολή δηλώσεων μαθημάτων μέσω της ανάλογης ηλεκτρονικής εφαρμογής.

4. Όσον αφορά το πάσο ο φοιτητής εισέρχεται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή το αιτείται και ακολούθως αυτό εγκρίνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος . Το ίδιο γίνεται και με τα διδακτικά συγγράμματα. Κάθε φοιτητής δικαιούται 53 βιβλία τόσα όσα και τα απαιτούμενα μαθήματα για να πάρει πτυχίο.

5. Κάθε διδακτικό εξάμηνο υποχρεούται να δηλώνει στην ειδική εφαρμογή της Γραμματείας τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει και θα εξεταστεί σε αυτά. Δεν μπορεί να εξεταστεί σε μαθήματα που δεν έχει δηλώσει. Επίσης δεν απαιτείται δήλωση μαθημάτων για την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου αφού σε αυτή εξετάζεται στα μαθήματα που έχει απορριφθεί σε αυτές του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου αντίστοιχα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr