Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών φοιτητών στα Τμήματα του ΕΜΠ

Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών φοιτητών στα Τμήματα του ΕΜΠ

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τις ανακοινώσεις των Τμημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την διαδικασία ολοκλήρωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών 2018-2019.

Μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εγγραφών το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα αποστείλει στις γραμματείες των Τμημάτων τους καταλόγους των νεοεισαχθέντων φοιτητών που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφή. Οι εγγραφέντες θα πρέπει να προσέλθουν στη γραμματεία του Τμήματος που έχουν επιτύχει για ταυτοποίηση και ολοκλήρωση της εγγραφής τους.


  • Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΕΜΠ, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές σε κάθε Τμήμα παρέχονται στις παρακάτω ανακοινώσεις κάθε Τμήματος.

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ανακοινώνεται στους νεοεισαχθέντες φοιτητές ακαδ. έτους 2018-19, ότι πρέπει να προσκομίσουν από 20-28/9/2018 (ημέρες υποδοχής κοινού Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και ώρες 11.00 – 13.30) στη Γραμματεία τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας
  • πιστοποιητικό γέννησης (πρόσφατο)
  • φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  • τρεις φωτογραφίες (μπορούν να τις προσκομίσουν όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα 4/10/2018)
  • Απολυτήριο Λυκείου (φωτοαντίγραφο)
  • Πιστοποιητικό διαγραφής (για τις περιπτώσεις που απαιτείται)
  • Υπεύθυνη δήλωση
  • Έντυπο δήλωσης μαθημάτων (χορηγείται από τη Γραμματεία)

Τα παραπάνω είναι απαραίτητα για την επικαιροποίηση των στοιχείων που δηλώσατε στην ηλεκτρονική σας εγγραφή, στην εφαρμογή του ΥΠΕΠΘ ώστε να γίνει η επεξεργασία τους και να αποσταλούν στο υπουργείο, καθώς και την ενημέρωση των στοιχείων στο φοιτητολόγιο που τηρείται στη Σχολή.

Όσοι φοιτητές διαμένουν στην Αθήνα και έχουν τη δυνατότητα θα πρέπει να τα καταθέσουν στη Γραμματεία. Οι φοιτητές που διαμένουν εκτός Αθηνών μπορούν να τα αποστείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Καλούνται οι επιτυχόντες που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο https://eregister.it.minedu.gov.gr, να προσέλθουν στη Σχολή για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής τους με την εγγραφή τους στα μαθήματα και τη σχετική ενημέρωση τους για θέματα σπουδών από τα στελέχη της Γραμματείας. Η ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την:

ΠΕΜΠΤΗ 27/9/2018, στο Κτίριο Ζ / ΑΙΘΟΥΣΑ 102 (1ος όροφος) ώρες 9:00-11:30. Επιτυχόντες με επώνυμο που αρχίζει από «Α» έως και «Κ» ώρες 11:30-14:00. Επιτυχόντες με επώνυμο που αρχίζει από «Λ» έως και «Ψ»

Κατʼ εξαίρεση, όσοι εκ παραδρομής δεν προσέλθουν στην ανωτέρω ημερομηνία, μπορούν να προσέλθουν την Τρίτη 2/10/2018, ώρες 11:30-13:30 στη Γραμματεία της Σχολής (Κτ. Β, 1ος όροφος).

Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, η προθεσμία ορίζεται στις 12/10/2018.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Οι επιτυχόντες, προσερχόμενοι στη Σχολή, θα πρέπει να καταθέτουν:

1. Ευκρινές αντίγραφο της ταυτότητας (δεν απαιτείται επικύρωση)

2. Αίτηση Εγγραφής μέσω e-register (υπογεγραμμένη)

3. Μία φωτογραφία (τύπου ταυτότητας)

4. Πιστοποιητικό γέννησης όπου θα αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Αρρένων (για τους άρρενες φοιτητές) ή Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ( για όσους έχουν δηλώσει Οικογενειακή Μερίδα στα στοιχεία Ταυτότητας τους στο e-register)

5. Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ( δεν απαιτείται επικύρωση )

6. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (εκτύπωση από το : https://www.amka.gr/AMKAGR/)

7. Όσοι έχουν διαγραφεί από άλλο Τμήμα/ Σχολή και έχουν ήδη το πιστοποιητικό διαγραφής, θα το καταθέσουν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ενημερωθείτε από τη Γραμματεία για τις απαιτούμενες ενέργειες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Παρακαλούνται, όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει κατά την εγγραφή τους στο e-register, να προβούν άμεσα στην συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας του Στατιστικού Δελτίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Η έναρξη μαθημάτων ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 ορίστηκε στις 1 Οκτωβρίου 2018. Εδώ θα βρείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων: http://www.mech.ntua.gr/files/announcements/2018/08/43651.pdf

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα λάβετε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους προσωπικούς τους λογαριασμούς (gmail, Hotmail, yahoo κλπ), τους ηλεκτρονικούς σας κωδικούς με τους οποίους θα μπορείτε να εισέλθετε και να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα :

  • Για απόκτηση φοιτητικής ταυτότητας: Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr
  • Για δήλωση συγγραμμάτων: Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr
  • Για πληροφορίες μαθημάτων και επικοινωνία με τους διδάσκοντες: https://mycourses.ntua.gr

Κατά τη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας στις 27/9/2018, θα παραλάβετε Αριθμό Μητρώου Φοιτητή ( 021 18 xxx ), ο οποίος επέχει και θέση Όνομα Χρήστη (username) για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απολαμβάνετε καθʼ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας (φοιτητικό email, ηλεκτρονική εγγραφή σε μαθήματα πλέον του 1ου εξαμήνου σπουδών κλπ).

Καλώς ορίσατε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών !

Site: www.mech.ntua.gr, email : reg_mech@ mail.ntua.gr, Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-7722892/ 7721997/ 7724146 /7721347.

Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, μπορείτε να προσέρχεστε οι ίδιοι, ή άλλο πρόσωπο νομίμως εξουσιοδοτημένο από εσάς, στη Γραμματεία της Σχολής Αρχιτεκτόνων (ισόγειο κτηρίου Τοσίτσα) από την Τετάρτη  26/9/2018 έως και την Παρασκευή 28/9/2018, ώρες: 9.30 - 12.30.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

  • Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο Υπουργείο Παιδείας
  • Φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και μία φωτοτυπία τους
  • Μία φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Πιστοποιητικό γέννησης με το Μητρώο Αρρένων (μόνο για τους άρρενες)

Επίσης να γνωρίζετε όλοι τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και τον ταχυδρομικό κώδικα του τόπου διαμονής σας.

Οι βεβαιώσεις σπουδών θα εκδίδονται μετά τις 5 Οκτωβρίου 2018.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα, 1η  Οκτωβρίου 2018.

Εγγραφή κατηγορίας αλλογενών - αλλοδαπών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής       

Για την κατηγορία αυτή ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η ηλεκτρονική εγγραφή.

 

Η εγγραφή και η κατάθεση των δικαιολογητικών, είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, θα γίνει στη Γραμματεία της Σχολής, στο χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί, μετά την έκδοση από το ΥΠΠΕΘ της σχετικής εγκυκλίου.

Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών

Ενημερώνουμε τους νεοεισερχόμενους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, ότι για το Ακαδημαϊκό Ετος 2018-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ως προθεσμία εγγραφής έχει οριστεί το διάστημα από Δευτέρα 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εγγραφή σας θα  γίνει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://eregister.it.minedu.gov.gr  εισάγοντας τον ίδιο 8ψήφιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου.

Στη συνέχεια από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018 θα πρέπει να προσέλθετε στη Γραμματεία της Σχολής για να συμπληρώσετε τη δήλωση επιλογής μαθημάτων προσκομίζοντας παράλληλα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Εκτυπωμένη Αίτηση εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας που συμπληρώσατε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής
  • Απολυτήριο Λυκείου (ευκρινές φωτοαντίγραφο)
  • Μία (1) φωτογραφία έγχρωμη τύπου ταυτότητας
  • Αστυνομική Ταυτότητα (ευκρινές φωτοαντίγραφο)

Στη συνέχεια θα παραλάβετε με e-mail τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 01 Οκτωβρίου 2018. Το εν λόγω πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί στο site της Σχολής τις προσεχείς ημέρες. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη φοίτησή σας στο Ε.Μ.Π. αλλά και τις παροχές που μπορείτε να έχετε από το Ίδρυμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αναμονή Ανακοινώσεων από τις παρακάτω Σχολές

  • Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  • Σχολή Χημικών Μηχανικών
  • Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών
  • Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Οι φοιτητές να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Σχολής τους για τις σχετικές ανακοινώσεις ή να έρχονται σε επαφή με την Γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες!

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr