ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μηνιαία επιδότηση Φοιτητικού Internet εώς 80% στους Πρωτοετείς

Φοιτητικό Internet: Μηνιαία επιδότηση εώς 80% στους Πρωτοετείς Φοιτητές 2017-2018

Πρωτοετείς Φοιτητές: Την μηνιαία επιδότηση για την παροχή φοιτητικού internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Πρωτοετείς, για να ενημερωθείτε πρώτοι για το πως θα λάβετε την Μηνιαία επιδότηση Φοιτητικού Internet πατήστε εδώ.


Πιο συγκεκριμένα η πρωτοβουλία για τη μηνιαία επιδότηση παροχής internet σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων που επιδιώκουν να φέρουν το αύριο στο σήμερα, ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά τη συνέντευξη.

Η χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας προέρχεται από κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ προβλέπεται ότι θα καλύπτει το 80% του κόστους σύνδεσης για κάθε Πρωτοετή Φοιτητή.

Ποσό Επιδότησης Πρωτοετών

Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πρωτοετής φοιτητής θα μπορεί να αποκτά τα δωρεάν 5 ευρώ για τη χρήση ίντερνετ, με διάρκεια 12 μηνών, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2017. Η παροχή αφορά αυστηρά σε όσους εγγράφονται για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.

Στην προσπάθεια του επιπλέον χαμηλού κόστους υπηρεσιών ίντερνετ μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατά την συνέντευξη Τύπου, κάλεσε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, να παρέχουν ακόμη χαμηλότερες τιμές στο σύνολο του παγίου σύνδεσης σε όλους τους πρωτοετείς.

Την ενημερωτική σελίδα για το Φοιτητικό Internet μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Το διαδίκτυο κρύβει δυνατότητες και αξίες τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, καθώς ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών.

Update: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές για την Μηνιαία επιδότηση Φοιτητικού Internet

Οι Δηλώσεις μέσα από την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr