Μειωμένο, εισιτήριο,πρωτοετείς, διεκδικούν, Φοιτητικοί, Σύλλογοι, 2015, ΟΑΣΑ Μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς διεκδικούν Φοιτητικοί Σύλλογοι

Μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς διεκδικούν Φοιτητικοί Σύλλογοι

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΑ πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, διεκδικώντας άμεσα μειωμένα εισιτήρια για τους πρωτοετείς φοιτητές.

Είσαι πρωτοετής φοιτητής; Κάνε LIKE στο Ενημέρωση Πρωτοετών Φοιτητών για να είσαι πάντα ενημερωμένος!


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, των Συλλόγων Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και της Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Οι φοιτητές συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Οργανισμού και εξήγησαν ότι η διαδικασία των εγγραφών και της έκδοσης των φοιτητικών πάσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο οι πρωτοετείς φοιτητές χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά στις σχολές τους και όχι μόνο. Ζήτησαν λοιπόν να μπορούν οι πρωτοετείς να κόβουν μειωμένα εισιτήρια, δείχνοντας τη βεβαίωση που έχουν από τη σχολή τους, μέχρι να εκδοθούν τα κανονικά τους πάσο.

Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΑ ειπώθηκε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν πάρει απόφαση το αρμόδιο υπουργείο» και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν γραπτά το παραπάνω αίτημά τους, ώστε μέσω του ΟΑΣΑ να μεταφερθεί στο υπουργείο.

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι πιέζουν ώστε να επισπευσθούν και εντός των ΑΕΙ οι διαδικασίες εγγραφών και έκδοσης των πάσο.

Περισσότερα φοιτητικά νέα που αφορούν τους πρωτοετείς ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr