ΑΕΝ Ιονίων Νήσων: Υποδοχή των νέων σπουδαστών και μελλοντικών Πλοιάρχων (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΝ Ιονίων Νήσων: Υποδοχή των νέων σπουδαστών και μελλοντικών Πλοιάρχων (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για το έτος 2019-2020.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και παραχώρησαν χαιρετισμό, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Άγγελος Μπενετάτος εκ μέρους του Συλλόγου Ναυτικών, κ.ά. 


Ο Διοικητής της Σχολής στην ομιλία του καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, και τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό για τη ζωή των σπουδαστών, καθώς γίνονται μέλη της  μεγάλης ελληνικής ναυτικής οικογένειας.

Άλλωστε η Ελληνική Ναυτιλία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο ελληνόκτητος στόλος κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο, αλλά για να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη και στον 21ο αιώνα χρειάζεται αξιόλογα και άρτια  εκπαιδευμένα στελέχη.

Αμέσως μετά τον αγιασμό παρατέθηκε μικρή δεξίωση στον χώρο του Διοικητηρίου.  

Δείτε παρακάτω φωτορεπερτάζ και βίντεο

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις ΑΕΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr